28.12.2019

Päättyvän vuoden lintukuvia I

Kun projektini 'elävänä eläkkeelle' onnistui täydellisesti, olen keskittynyt nyt jo kolmatta vuotta keräämään materiaalia 'ornitologin saattohoitoon'. Tänä vuonna kuvasin lintuja edelleen innokkaasti ja mukaan tuli myös videoiden ja äänitteiden kerääminen. Kiinnostuksen kohteina olivat tietysti erityisesti ne lajit joista miulla on toistaiseksi ollut vähän tai ei lainkaan siedettäviä kuvia. 

Kuvien käsittely olikin sitten ihan oma projektinsa, niitä kun tuli reippasti yli 20000. Tämä loppuvuosi oli kuitenkin sen verran synkkä ja valoton että sain puolen vuoden mittaiseksi venyneen rästilistan käsitellyksi ihan näinä joulupäivinä. Kasvit ja maisemat jäivät vielä odottamaan, mutta perhoset ja eläimet valmistuivat yhtaikaa lintujen kanssa. 



 Kanahaukkakoiras lentää puiden välissä


 ja kesemmällä syntynyt poikanen tarkkailee maisemaa puun latvassa. 

Varpushaukasta on kertynyt vuoden mittaan vain perinteisiä lento- ja tuntokuvia. perinteisiä ovat myös kuvat kerttusista. Rastaskerttuset lauloivat kaukana joten kuvien tarkkuuteen jäi toivomisen varaa. 




 punainen kita loistaa kirkkaana tummaa taustaa vasten


ja mahdollinen pesä on suojassa ison lampareen toisella puolella.



 Viitakerttuset lauloivat paitsi pensaissa, myös korkealla puissa. 



Laulavista ruokokerttusista tuli taas runsaasti kuvia, mutta rytikerttusesta niitä oli entuudestaan vain vähän ja lisäyksiä tuli edelleen vain muutama.



Rantasipistä tuli koko joukko perinteisiä poseerauksia, paitsi rannalta myös puiden oksilta.

Pyrstötiaisista tuli muutama perinteinen ruutu oksalla istuvista. Mandariinisorsa juhlapuvussa sen sijaan on tullut kuviini vain joskus ihan ensimmäisellä digipokkarillani eikä se nytkään tuottanut kuin tällaisia piilokuvia. 








 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.