27.3.2019

Lintuja vihoistani CLXVII






Vuonna 1989 oli siirrytty kesäaikaan 26.3. mutta kesästä ei ollut vielä tietoakaan. Aamulla herätessä oli kaksi astetta lämmintä, tuuli pohjoisen puolelta heikkoa, taivas pilvessä ja räntää tiputteli toveittain.

Lähdin kuitenkin jo yhdeksältä käymään Espoon Suomenojalla, toiveissa tietysti että täälläkin päin olisi rannoilla kevät yhtä pitkällä kuin oli ollut Salossa. Heinäsorsia paikalla olikin, ja nokikanoja. Naurulokkeja oli runsaat 70 ja yli meni parikymmentä harmaalokkia sekä yksi merilokki. Meren puolella näkyi neljätoista isokoskeloa ja telkkä. Täytemaa-alueella pyöri neljä mustavarista kiurujen, parin hyypän, niittykirvisen, kottaraisten ja ison varis- ja naakkaparven mukana. Ruoikossa piiskutteli pajusirkkuja. Runsaat parikymmentä lajia löysin mutten mitään ajankohtaan nähden poikkeuksellista.

Petikon metsän kuntolenkin kiersin ja samalla vähän metsänkin puolella. Alkuosuudella oli kolme kiurua ja töyhtöhyyppä, metsässä talvelta tuttua tiaisten ja hippiäisten touhua, pari mustarastasta mukana ja yli lensi variksia. Punatulkku hyräili kuusikossa ja mäyräkoirani Miska löysi hirven tuoreeltaan pudottaman sarven. Takaisin pellolle palatessa kiuruja oli taas äänessä kymmenkunta uutta.




Iltasella tein vielä parin tunnin kävelyn Myyrmäen ja Malminkartanon suunnalla. Mätäojan sulissa oli kaksi heinäsorsaparia, reunapuskissa kaksi mustarastasta ja pälvellä kottarainen. Kevät tuntui olevan vielä perässä jopa Salon vastaavaa. Tihku ja sumuinen sää jatkuivat koko illan, lämpö oli noussut neljään asteeseen.


***



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.