22.3.2019

Lintuja vihoistani CLXV






Kolme vuosikymmentä sitten vuoden 1989 maaliskuun 20. päivänä lähdin aamulla töihin, nollakelissä ja puolipilviseen päivään. Kaksi mustarastasta puuhasteli lähtiessä Martinlaakson Laajavuoressa, iltapäivällä töistä lähtiessa yksi koiras löytyi Helsingin keskuspuistosta kävelytien varresta.

Lämpö oli noussut viiteen asteeseen, tuuli alkanut puhaltaa lounaasta, taivas pilvistynyt ja näkyvyys heikentynyt ennustaen huonompaa kohta tulevaksi. Kävin Espoon Iso-Huopalahdella iltakierroksella. Varpushaukka saalisteli jätemäen päällä, haapana viihtyi heinäsorsien seurassa. Kummulta huomasin kuusi töyhtöhyyppää, talvilajeista tuttuja varislintuja ja talitiaisia. Talin golfkentän puolelta nousi ilmaan lehtokurppa ja pari keltasirkkua oli myös kentän laidassa.

Seuraava päivä olikin sateinen ja sumuinen ja sama jatkui myös 22.3. lämpö oli edelleen viisi astetta, tuuli lounaasta navakkaa. Työvuoron päälle kävin Petikon metsässä kiertämässä kuntolenkin. Räntää putosi taivaalta toveittain ja piti linnut hiljaisina. Muutaman hippiäisen, pari talitiaista ja puukiipijän kuittasin vihkooni.

Sama keväinen lumi- ja räntäsade jatkui vielä seuraavanakin päivänä (23.3.1989). oulunkylässä huomasin kuuden naurulokin porukan, Laajavuoren yli taas lensi kalalokki. Tuuli oli nyt jo kovaa lounaista. Kävin tankkaamassa auton koska seuraavaksi oli tarkoitus käydä Salossa, kyläilemässä ja samalla katsomassa lintujakin jos vain mahdollista...


***



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.