30.1.2019

Neljä vuosikymmentä sitten CXLIX






Tammikuun 1979 viimeisinä päivinä ehdin käymään Imatralla 29. päivän iltatunteina. Pakkasta oli talviset kaksitoista astetta, pientä lumisateen tapaista ilmassa. Vuoksen kävelytien varressa kuusissa keikkui neljä hippiäistä, virrassa Postin ja Aseman välillä ui neljäkymmentä heinäsorsaa, viisitoista telkkää ja seitsemän isokoskeloa. Vihdoin kaupungintalon lähistön heinäsorsaparvessa huomasin myös pikku-uikun, talvi- tai nuoruuspukuisen.

Seuraavana päivänä tein lintuhavaintoni vain lyhyillä pistäytymisillä Rauhan sairaalan piha-alueella. Räkättirastas matkasi sairaalan yli itään ja pysähtyi hetkeksi pihaan yhdentoista aikaan. Viiden tilhen parvi muutti samaan suuntaan puoli kolmen aikaan iltapäivällä. Talven ote piti, pakkasta oli viisitoista astetta, pilvipeite repeili.

Samanlainen sää oli kuun viimeisenäkin päivänä, samoin retkeen ei ollut aikaa.Pihan poikki kävellessä huomasin taas tilhiparven, nyt kahdeksantoista lintua, lennossa sairaalan yli kaakkoon. Tunnelma oli, että jos tässä ulkona ehtisi retkeillä, lintuja varmaan näkisi täälläkin. Sellaisia hetkiä jäin odottamaan...

***




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.