24.1.2019

Neljä vuosikymmentä sitten CXLIII






Vuosikymmentä myöhemmin päivät kuluivat Rauhan sairaalassa siviilipalvelun parissa. Tammikuun kahdeskymmenes (1979) kävin Imatrankoskella ja kävelin myös Vuoksen varsia kauppareissun ohessa. Heinäsorsia talvehti seitsemänkymmentä, telkkiä viisitoista ja saman verran isokoskeloita noilla tienoilla. Puluja, variksia ja harakoita oli pitkin jokivarsia, talitiaisten joukossa viitisen sinitiaista Imatran keskustassa. Urpiaisiakin näkyi kymmenen parvi, samoin varpusia ja keltasirkkuja.

Paluumatkalla Rauhaan keltasirkkuja löytyi viidenkymmenen parvi Korvenkylässä ja itse Rauhassa kolmenkymmenen urpiaisen parvi ja pari hömö- sekä töyhtötiaista.

Seuraavan kerran kävin Imatralla lyhyesti kahdenkymmenennenviidennen päivän iltahämärissä. Lumisateen seasta huomasin kolmisenkymmentä heinäsorsaa, viitisen telkkää ja kaksi isokoskeloa.

Seuraavana aamuna lähdinkin sitten taas lomavisiitille Saloa kohti. Matkalla huomasin Kouvolan aseman vaiheilla kahdenkymmenen tilhen parven, eikä matkalta sitten muuta muistissa olekaan. Salossa jututin Lähteenojan Jaria, hän oli nähnyt samana päivänä viidentoista pulmusen parven. Noin kahdeskymmenes päivä oli Tupurinmäen juurella huomattu parina päivänä kolmen mustavariksen porukka.

Rauhan suuntaan palasin sitten 28.1. ja sen matkan ainoat lintumuistiinpanot kertovat Helsingin Töölönlahdella olleista 1500 heinäsorsasta ja viidestä harmaalokista.


***




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.