25.1.2019

Lintuja vihoistani CXLVII







Vuonna 1989 tammikuun kahdeskymmenes päivä oli sumpurainen, kolme plusastetta, täyspilvinen taivas, tuuli lounaasta viitisen metriä sekunnissa ja näkyvyyttä alle viisi kilometriä. Kävin viemässä pähkinöitä Petikon metsän lintulaudalleni. Perillä odotti vain pari hippiäistä vaikka evääni eivät niille sopineetkaan. Matkalla lähinnä Martinlaaksossa huomasin lähiön peruslajistoa, talitiaiset, varpuset, varikset ja viherpeipot runsaimpina. Yksi hömötiainen ja kolme punatulkkua olivat vähälukuisempaa lajistoa.

Seuraavana päivänä kävimme koko perheen voimalla Iso-Huopalahden kierroksella. Sää oli entinen, paitsi että vähän tihutti sadettakin. Yhdeksän lintulajia kierroksella huomasin, naakat ja varikset runsaimpina, vähälukuisemmasta päästä fasaani, punatulkku ja keltasirkku. Varikset ja naakat olivat tulleet vastaan ensi kertaa jo Martinlaaksossa ulos lähtiessä.

Tammikuun 22. päivä oli yhä tihkuinen ja myös sumuinen, lämpöä yhä kolme astetta. Kävimme Helsingin puolella Keskuspuistossa, Pitkäkoskelta Haltialaan ja Tuomarinkylän pelloille. Alkumatkasta vastaan tuli talitiaisia, hippiäisiä ja metsästä kuului hömötiaisen ääniä. Haltialan arboretumissa pyöri kolmisenkymmentä viherpeippoa ja parikymmentä punatulkkua. Haltialan ja Tuomarinkylän pelloilla ja pellonlaidoilla huomasimme varpusia ja keltasirkkuja pikkuparvina.

Seuraavan päivän ainoat muistiin merkityt linnut tulivat työmatkalta, Eläinten hautuumaan kulmalla pari mustarastasta ja fasaania. Koko seuraavan viikon tein jatkuvasti ylitöitä. Sää suosi koska pluskeli pilvineen ja tihkuineen jatkui kuun lopulle asti eikä ulos tehnyt liikaa mieli...


***




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.