26.11.2018

Lintuja vihoistani CXXXII




( keltasirkku järjestelee pukuaan )

Marraskuun 25. päivä vuonna 1988 alkoi nollakelissä, taivas oli pilvetön, tuuli lännessä ja näkyvyys mainio joten lähdin kymmenen maissa laskemaan Martinlaakson vakiokakkosta. Alkutaival tuotti peruslajeja, pulu niistä lukuisin. Raappavuoren reunasta löytyi sitten metsäisempää lajistoa, pari hippiäistä, puukiipijä ja punatulkku. Vesitorninmäen laidassa oli puutarhapalstoilla keltasirkku ja fasaani, vasta Louhelassa ensimmäinen sinitiainen.

Koko loppuosuuden vastaan tuli vain peruslajistoa, Viherpuistossa eniten talitiaisia, ostoskeskuksen ympärillä eniten varpusia. Asemanseutua dominoivat viherpeipot ja talitiaiset, Raiviosuonmäkeä talitintit ja loppuosuutta taas varpuset.

Lajimäärä jäi kahteentoista, yksilömäärä 203 lintuun. Heikoksi olen tuloksen tuominnut vihossani. Talitiainen oli lopulta ylivoimainen 63 linnulla, kakkosena varpunen 38 ja jaettuna kolmosena pulu sekä viherpeippo 27 linnulla. Fasaani ja puukiipijä jäivät lopulta ainoiksi yhden linnun lajeiksi.

Seuraavana päivänä tein Martinlaaksossa vain lyhyen koirakierroksen. Peruslajien lisäksi listaan ehti löytyä pari naakkaa. Pakkasta oli kolme astetta, tuuli yltynyt kovaksi, kirkasta oli ja kylmältä tuntui. Sama sää jatkui iltaan asti.

Auto oli välillä käytössä, piti tankata se ja sitten käydä Korsossa. Samalla tuli vietyä ruokaa Petikon etumetsän lintulaudalle ja sitten käveltyä kuntokierros ympäri. Ilta oli jo pitkällä ja aurinkokin ehti laskea lenkin aikana. Ihme ei ole että mainintoja kertyi vain neljästä lajista kuntokierroksen varresta. Hippiäisiä ja puukiipijöitä huomasin kaksi, niiden lisäksi yksittäisen talitiaisen ja punatulkun.


*** 



 ( naakan liukastelua )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.