21.1.2018

Viisi vuosikymmentä sitten XLIII



( siinä lapinharakka säihkyy pensaan latvassa )


Viisi vuosikymmentä sitten 21.1.1968 oli täysi talvi. Takana oli pitkä pakkaskausi ja nyt oli täyspilvistä, tyyntä ja lämpötila asteen verran plussalla.

Sen ajan perinteiseen tapaani tein lintukierroksen aloittaen Salon keskustasta, sieltä Tehdaskatua ja Merikulmantietä Fulkilan kartanon vieritse Hämeenkyläntielle. Helisnummelta sitten jatkoin Ilmusmäelle, sieltä Pettilän tietä Karjaskylään ja sieltä taas kotiin Mököistenmäkeen.



( punaisuudestaan huolimatta tulkku on hiljaisena ja hitaana vaikea havaittava )

Pitkästä lenkistä ja yli kolmesta tunnista huolimatta lintuja huomasin aika vähän, vain neljätoista lajia. Kai paras havainto oli lapinharakka joka päivysti myyrien liikettä Fulkilan kartanon alapuolen rinteessä. Närhiä kuului ja näkyi kolme tai neljä pitkin matkaa, punatulkkuja saman verran Hämeenkyläntiellä. Töyhtö- ja hömötiaiset tulivat vastaan Ilmusmäellä, kuusitiainen Pettilän lähistöllä.

Tähän mennessä vuodenpinnoja oli kuusitoista. Viikkoa myöhemmin tuli yksi lisää kun keskustassa kävi kanahaukka saalistusretkellään, tosin hermostuneet varikset pilasivat sen yritykset.


***


( siinäkin haukka lentää ilman saalista )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.