1.11.2017

Lintuja vihoistani XII




( metsien peruslaji, vähenee koko ajan )


Talvilintujen syyslaskentoja olen tehnyt usein marraskuun alussa, esimerkiksi 1.11.1997 laskin Johdesuon reitin Suomusjärvellä. Lämpöä oli kahdeksisen astetta, tuuli oli heikkoa, pilvisyys vaihtelevaa ja näkyvyys hyvä, kelpo laskentasää siis. Töissä olin tuohon aikaan arkisin joten laskennat piti suorittaa parin viikonlopun aikana, tämä oli tuon viikonlopun ensimmäinen reitti.


Aamuyhdeksäksi ehdin ajamaan paikalle Vantaalta ja viiden ja puolen kilometrin reittiin käytin kolme aamupäivän tuntia, seuranani koira. Pihlajilla oli välivuosi joten marjalintuja ei kannattanut toivoa, tilhiä tai rastaita ei näkynytkään. Käpysatokaan ei tainnut olla kovin hyvä, käpytikkoja näkyi silti kuusi mutta käpylintuja ei yhtään.


Metsän tiaiset harvenivat reitillä vuosi vuodelta, nyt tuli vastaan seitsemän hömppäriä ja neljä töyhtötinttiä mukanaan yksi talitiainen, kaksi puukiipijää ja yhdeksän hippiäistä. Muuttovarikset olivat jo menneet joten reitillä huomattiin vain korppeja, kaksi, ja närhiä saman verran.


Muutama muuttolinnun tapainen vielä näkyi, kaksi ylilentävää peippoa ja kymmenestä punatulkustakin kuusi lensi yli.


Metsäkanalintuja aina toivoin tuolla reitillä näkeväni ja tällä kertaa onnistuin löytämään kolme pyytä sekä yhden metson. Petoja tai vesilintuja ei näkynyt lainkaan, lajimäärä laskennassa jäi kahteentoista. Kaikkiaan tunnelma metsässä ja suolla oli aika syksyinen, hiljainen ja rauhallinen.


*** 



 ( korpit sen sijaan yleistyvät )


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.