30.4.2017

Perinteinen takatalvi




( näsiän kukkia ja maassa lunta )




Koko huhtikuu on tähän mennessä ollut tavallista koleampi, tämä muistuttaa paljon tilannetta joka oli keväisin harrastukseni alkuaikoina. Lehtien silmut eivät ole auenneet sanottavasti pariin viime viikkoon ja vasta pari päivää sitten huomasin ensimmäiset valkovuokot ja näsiän kukat vaikka aurinkoakin on riittänyt. Nyt tosin on taas harmaata matalan mennessä jälleen kerran yli.



Viikolla satoi muutamasti räntää ja maa oli valkoinen noiden kuurojen jälkeen. Mitään ei kuitenkaan pysyvämmin maahan jäänyt eivätkä linnut lähteneet säätä pakoon kuten joskus takavuosina. Rastaita kerääntyi kuitenkin pelloille pois metsistä joten lähtö olisi ollut lähellä jos pakkanen olisi pitänyt maan valkoisena. Tänäänkin koko iltapäivä oli sateinen, lunta tuli maahan viitisen senttiä. Saa nähdä miten se maassa pysyy, jos se kestää päivän tai pari, tänne tulleet muuttolinnut saattavat lähteä pakoon. Rastaat olivat jo tänä iltana kerääntymässä teiden ja purojen varsille.


Muutenkin joillakin linnuilla oli lauantaina huono tuuri. Kotiin töistä tultuani kuulin olohuoneen ikkunasta tömähdyksen ja kun katsoin ulos, ikkunan takaisessa pihlajassa istui hämmästynyt koiraspeippo ja maassa ikkunan alla juuri kuollut peipponaaras. Se suhde loppui lyhyeen... 



***



( joko alkaa räkäteillä hermo pettää, tai punakylkirastailla ainakin )



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.