29.3.2017

Viisi vuosikymmentä sitten VII







Viisi vuosikymmentä sitten kevät maaliskuussa jatkui lämpimänä. Lauantain 25.3.1967 vietin lähes kokonaan ulkona, lämpöä oli pari kolme astetta, tuuli lounaassa ja pilviä taivaalla vain vähän. Kevään ensimmäinen pulmunen löytyi Vuohensaarentien varrelta, töyhtöhyyppiä oli siellä kymmeniä ja kiuruja sekä kottaraisia parisataa. Tutulla Pettilän kierroksella tuli vastaan toinen kevään ensimuuttaja, hiirihaukka.


Maanantaina 27.3. ehdin seuraavan kerran lintuja katsomaan. Sää oli edelleen keväinen, lämpöä nelisen astetta. Lintuja oli kuitenkin lauantaista vähemmän eikä keväälle uusia lajeja näkynyt. Vain harmaalokkien määrä Vuohensaarentien varren kaatopaikalla oli kasvanut selvästi. Lajimäärä kasvoi toki lauantain yhdeksästätoista kahteenkymmeneenyhteen.


Tiistaina 28.3. oli edelleen lämmintä, nyt lounaistuuli oli yltynyt ja taivas vetäytynyt pilveen. Ei sentään satanut vaikka vähän sen uhkaa ilmassa olikin. Kevään ensihavainnon tein kalalokista, naurulokkeja oli jo kuusi, ensihavainto lajista oli tullut jo viikko sitten. Muutenkin kevät tuntui etenevän, lajeja näkyi jo 26 eli enemmän kuin yhtenäkään päivänä ennen tuona vuonna. Toki talvelta tuttuja lajeja oli nyt hyvin mukana, pari teertä, närhi, töyhtötiainen ja hömötiaisia, mutta runsauskärki oli jo vankasti kiurujen ja kottaraisten hallussa.


***




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.