28.3.2017

Lintumuisteluita XLI








28.3.2010 olikin sitten jo sunnuntai ja lähtöpäivämme. Yöllä oli alkanut kesäaika joten päivästä oli viety jo tunti. Pakkaamiseen ja siivoamiseen meni aamu. Linnuista katseltiin vain niitä joita satamalahdella näki eli tukka- ja lapasotkia, telkkiä, koskeloita ja kyhmyjoutsenia. Yksi siipirikkoisen tuntuinen riskiläkin joukossa oli.


Pärnäisiä kohti lähdimme yhdeksältä. Jäitä oli vielä paljon, ja jääpeite oli yhtenäinen Jurmosta perille asti. Lintuja näkyi vain ennen Jurmoa. Pari merikotkaa oli jäillä ja niinikään pari kyhmärin luurankoa kertoivat mitä merikotkat olivat siellä tekemässä, raatoja riitti kovan talven jälkeen. Pari halliakin lepäili jäälautoilla. Sulapaikoissa näkyi muutama riskilä, haahkoja, isokoskeloita ja alleja. Yli lensi ruokki, merimetso ja tietysti lokkeja. Peippoja, kiuru ja kottaraisia muutti myös laivan ohi.


Pärnäisiin tultaessa oli päivää vielä hyvin jäljellä ja päätinkin palata Kemiön ja Kokkilan kautta Saloon ja vasta sieltä kotiin. Houkutteena Kemiön koukkaukselle oli varhainen kivitasku. Koiras oli ilmaantunut tienvarren viljakuivurin luo muutama kilometri Kemiön kirkolta pohjoiseen. Bongareita oli paikalla muitakin maaliskuun pinnaa hakemassa.


Kokkilan sulassa oli pari telkkää, heinäsorsia, harmaalokkeja ja isokoskeloita. Halikonlahdella käyntikin muodostui bongauskeikaksi, varhainen tiltaltti liikuskeli tienvarren puskilla vedenpuhdistusaltaiden kohdalla, sekin taisi olla miulle maaliskuun pinna. Tyytyväisenä ajelin sitten vaihteeksi kotiin.


***




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.