26.3.2017

Lintumuisteluita XXXIX







26.3.2010 aamun lämpötila oli kivunnut täpärästi nollan yläpuolelle. Tuuli oli kääntynyt kaakkoon, muuten keli oli kuin eilenkin. Muutto oli kohtalaista vaikkei sentään ihan eilisen kaltaista. Haahkoja meni vielä runsaat neljäsataa, paikallisiakin löytyi yhä 2300. Merihanhia muutti vielä 40. Parantaneita lajeja oli myös, töyhtöhyyppiä muutti 179 ja sepelkyyhkyjä peräti 391 lintua. Tyllejäkin meni kahdeksan, yksi oli paikallisena. Muuttopeippojen määrä oli jo yli kahdensadan ja paikallisiakin oli 170, joukossa myös viisi järriä. Kolmen kurjen porukka muutti saaren yli pohjoiseen.


Paikallisina oli nyt kaksi luotokirvistä ja yli muutti kaksi niittykirvistäkin, kevätmuuton alkajia. Peukaloinen oli tullut saareen, rautiaisia oli jo yhdeksän ja punarintoja kymmeniä. Mustarastaidenkin määrä oli noussut sataankahteenkymmeneen, kulorastaiden tusinaan ja joukossa olivat myös kevään ensimmäiset laulurastaat. Lajimäärä jatkoi kasvuaan, nyt niitä oli jo 62.


Kun iltasella kävimme Tenovuon Jorman kotona pitämässä huutokaupan, kävi ilmi että hän vietti syntymäpäiviään, taisi tulla 61 vuotta täyteen.


***




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.