9.2.2017

Lintumuisteluita XVII






9.2.1975 oli Turussa aikaa päiväkävelylle Itäharjusta Rauvolaan ja takaisin. Oli parin asteen pakkanen, kevyttä pohjoistuulta, taivas lähes pilvetön ja näkyvyys erinomainen. Itäharju oli täynnä varpusia, vähemmän sitten tiaisia ja varislintuja. Kupittaalla mukaan tulivat pulut ja pullasorsat.


Rauvolanlahti oli ehtinyt jäätyä vaikka talvi olikin ollut leuto tähän asti. Uusina lajeina retkelle tulivat vain keltasirkut ja ylilentänyt urpiainen. Viimeisetkin pilvet olivat ehtineet kadota taivaalta.


Katariinanlaakson laitamilta löytyi kaksi fasaania sekä isompi urpiaisparvi. Itse lehdossa oli tiaisia, retkelle uusina hömö- ja töyhtötiaiset. Palailin takaisin Uittamon kautta, sen edustalla oli pieni sula mutta lintuja siinä ei näkynyt. Etsin pihoilta pari viikkoa sitten näkemääni mustapääkerttua mutten nähnyt, lintuja oli pihoilla muutenkin aika vähän.


Keskustan kautta ehdin vielä käymään. Aurajoessa oli lisää pullasorsia ja retkelle uutena harmaalokkeja. Pulut, varpuset, naakat ja talitiaiset värittivät sitten loppumatkaani takaisin Itäharjun kämpälle. Kaikkiaan näin 1848 lintua neljästätoista lajista. Lintuja oli paljon mutta lajisto pelkkää peruskamaa. Runsaimpia olivat pullasorsat 550, varpuset 400 ja pulut 350 yksilöllä.


Seuraavana päivänä en tehnyt linturetkeä ollenkaan, lyhyillä kurkistuksilla pihatienoolla huomasin nelisen räkättiä, viherpeipon laulavan, tiklin laulavan pihalla, kolme urpiaisparvea ja punatulkkuja, siis lajisto oli parempaa vaikken ehtinyt seurata sitä yliopistolle kävelyä enempää...


***




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.