16.1.2017

Valoisampia aikoja odotellessa



( siinä sen kokoinen joutsenperhe minkä Kymijoessakin näimme )


Viime viikko oli taas vapaa, mutta säät eivät juuri suosineet retkeilyä. Maanantaina tein kierroksen Kouvolan suunnalla, Seijan kanssa kävelimme lenkin Kymijoen kahta puolta Korian ja Keltin välillä. Joessa oli paljon sulaa mutta lähes ainoat vesilinnut näkyivät Kymen paviljongin tietämillä, laulujoutsenperhe, muutama telkkä ja pikkuparvi heinäsorsia. Yli leijaili rauhallisesti kanahaukka, etsien ilmeisesti jotakin helpompaa saalista. Muuten oli hiljaista, kymmenkunnan kilometrin matkalla tuli vastaan viitisensataa lintua joista valtaosa naakkoja ja keltasirkkuja. Lajimäärä jäi neljääntoista.



Loppuviikko sujui kotipuolessa, joko kieräen lähitienoita tai välillä pistäytyen Helsingin keskustassa. Havukosken sula sai takaisin heinäsorsansa, koskikara löytyi Matarinkoskelta. Toinen lintu viihtyi Rekolanojassa. Peippoja näkyi lähes päivittäin jollakin lähiruokinnoista. Räkätit ja tilhet tuntuvat lähteneen Vantaalta mutta Helsingin keskustassa niitä vielä näkee. Bongattuakin tuli sen verran että Kaivopuiston mustakaularastaan sain vuosilistalle, tosin sillä kertaa Tähtitorninmäen puolelta.



Rautatieaseman lähellä sorsaruokinnalla viihtyivät edelleen valkoposkihanhet ja haapana. Albiinopullasorsa sen sijaan kävi välillä oopperassakin. Vuoden ensimmäinen retki Vuosaareen suuntautui Kallvikinniemeen missä näkyi tietysti alleja ja isokoskeloita kun meri on vielä lähes kokonaan auki. Pari merilokkiakin piti luotojaan varattuina. Töyhtötiaiset eivät ole niemeltä hävinneet vaan pari lintua tuli jälleen kerran vastaan.






***



( onnistuin kuvaamaan tuon rastaan vasta myöhemmin Kaivopuistossa )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.