30.12.2016

Vihkoon vietyä XCIV



( kuikkako se siinä... )


30.12.1970: Sää jatkui edelleen samanlaisena kuin parina edellisenäkin päivänä, pikkupakkasta, täyspilvistä ja ajoittain lumisadetta.Tuuli oli ehtinyt kääntyä jo lounaaseen mutta oli edelleen heikonlaista. Retkeilyintoa riitti varttia vaille yhdeksästä puoli neljään eli koko valoisan ajan.


Eilisen välipäivän jälkeen palattiin taas lähelle edellispäivän lukemia, lieneekö syynä se että tänään sateet jäivät lyhyemmiksi kuin niiden väliset tauot. Määrittämätön kuikkalintu, talvipukuiseksi kuikaksi epäilty, löytyi uimasta tällä kertaa saaren pohjoispuolelta. Tehokas tarkkailu ja tuulen pysyminen heikkona paljasti yhteensä kaksitoista riskilää eri puolilta saaren vesiä. Teeriä näkyi peräti 22 lintua. Itäriutan kärjestä Sandenin saarta kiikaroidessa löytyi sieltä mustarastaskoiras. Sillä saarella kasvoi jotakin matalaa ja tiheää eksoottisen näköistä puustoa jonka onnistuimme joskus vuosia myöhemmin siellä käydessämme määrittämään vuorimänniköksi.


Pääsaarellakin oli taas pikkulintuja, pulmunen avomaalla, peippo leppälehdossa tutumpien metsä- ja pihalintujen viherpeippojen ja vihervarpusten sekä talitiaisten lisänä. Männikössä riitti syötävää edelleen kahdelle käpytikalle. Päivän lajimäärä nousi kuuteentoista. Merisirrit olivat jälleen kokonaan kadonneet eikä esimerkiksi yhtään koskeloakaan näkynyt. Alli oli päivän runsaslukuisin lintu neljälläkymmenellä määritetyllä ja parillakymmenellä todennäköisellä yksilöllä.


***




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.