21.12.2016

Vihkoon vietyä LXXXV


( y/a Utö )



21.12.1975: Oli taas sunnuntai ja lähtöpäivä. Yö oli vaihteeksi erittäin lämmin, aamullakin pari plusastetta. Tuuli oli lounaassa ja yltyi pahaksi aamupäivän aikana. Vesi- ja räntäkuuroja tuli tuulen mukana pitkin päivää.


Osku, Jari ja Jukka kiersivät aamupuolella saaren länsipäässä. Eskon kanssa kokeilimme kasata toimintakuntoon Vekon kranaattiverkkoa aseman lähistöllä. Mitään koelaukausta emme suorittaneet kun ei ollut oikeaa pyydystettävää, kunhan vain viritimme kokeeksi laitteiston.


Jääriite rannoilta oli sulanut pois ja yksi merisirri oli ilmaantunut taas Etelälahden rannalle. Niitä pitäisi olla kokonainen parvi että kannattaisi verkkoa käyttää. Aikaakaan ei nyt ollut, laiva tuli jo ennen puoltapäivää. Poistuin Eskon ja Oskun kanssa saaresta, yhteysalus odotteli taas kovan tuulen takia Huvudskärin ja Kallioniemen välissä ja saarelaiset veivät meidät siihen veneellä. Jari ja Jukka jäivät jatkamaan retkeään saareen.


Paluumatka oli sen verran kuoppainen ettei lintuja juuri tarkkailtu. Illalla Turussa lumi oli jo kovaa vauhtia sulamassa pois. Jatkoin seuraavana päivänä Saloon missä oli nollakeli, erittäin liukasta mutta vielä lunta maassa. Aattona pakkanen piristyi viiteen asteeseen ja jään päälle satoi lisää uutta lunta. Valkea tuli joulusta mutta vaarallisen liukas.


***



(Vekon kranaattiverkko hänen itsensä virittämänä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.