25.12.2016

Vihkoon vietyä LXXXIX






25.12.1970: Joulupäivän aamuna oli pakkanen painunut seitsemään asteeseen. Tuuli puhalsi idästä neljän boforin voimalla, täyspilvistä oli mutta näkyvyys horisonttiin. Juhlapyhäkö lie vaikuttanut vai hyytävä koleus mutta retkeily jäi vain vajaaseen neljään tuntiin.


Heinäsorsia oli kolme, isokoskeloita kaksi, alleja ja haahkoja kymmenkunta kumpiakin. Riskilä oli löytänyt tuulensuojaa tällä kertaa länsiriutan pohjoispuolelta. Kanahaukka kärkkyi jouluruokaa kappelin kulmilla, mistä lähti leppälehdon suuntaan.


Ruokaa olisi ollut Grundvikissa, missä tänäänkin oli teeriparvi, noin 16 yksilöä. Siellä oli toinenkin petolintu, suopöllö, joka nousi neljän metrin päästä edestäni lentoon. Pari askelta otettuani lähti samasta katajasta valkea metsäjänis toiseen suuntaan.


Merellä ei juuri lokkeja näkynyt, kirjasin vain yhden meri- ja yhden harmaalokin. Saaren riutoilla oli yhteensä ainakin neljä pulmusta. Leppälehdossa kierteli neljänkymmenen urpiaisen parvi ja Suon laidasta nousi mustarastas joka piiloutui leppälehtoon.


Männikön käpytikalle oli tullut toinen naaras jouluksi kyläilemään. Seitsemän talitiaista kierteli kylän ja männikön väliä. Iltaa kohti tuuli hieman vaimeni, enteilisikö säänmuutosta...


***




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.