13.12.2016

Vihkoon vietyä LXXVII






13.12.1975: Tuuli oli yön aikana kääntynyt luoteeseen ja hieman valkeaa väriäkin oli maahan satanut. Kämppä oli herätessä ruhtinaallisen lämmin, ei sentään kymmentä astetta mutta yli viisi kuitenkin. Ulkona lämpöä oli nollan kahta puolta. Pilvipeite osoitti päivän mittaan repeilemisen merkkejä. Retkeilijöitä saaressa riitti joka paikkaan.


Yllättävän samanlaiset lukemat saaren linnuista koottiin päivän mittaan tällä isollakin joukkueella. Merimetsoja saatiin sentään toistaiseksi paras määrä, 66. Heinäsorsat ja allit olivat entisellään, haahkojen määrä nousi rantavesien tarkalla koluamisella neljäänkymmeneen. Iso- ja tukkakoskelot, pilkkasiipi ja telkät löytyivät muttei mitään sen kummempaa vesiltä.


Merisirrejäkään ei ollut kuin neljä, niistä yksi vatsansa tuhrinut kai toinen eilisistä. Kanahaukka kierteli saalista etsien saaren metsissä ja itäpäässä. Retkelle uutena löytyi sentään pulmunen itäriutalta. Kottaraisia oli edelleen tuttu seitsikko kylällä ja kuusitiaisia nyt kolme lintua. Kovasta, kovasta yrityksestä huolimatta ei kenenkään onnistunut tänään löytää tunturipöllöä. Bongarit varsinkin olivat tästä huolissaan, heillä kun oli lähtö edessä jo huomenna, sunnuntaina...


Suuri retkeilijäjoukko ei saanut päivän lajimäärää nousemaan kuin kahteenkymmeneenkolmeen. Vähissä olivat tuohon aikaan talvilinnut ulkosaaristossakin.


***




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.