26.11.2016

Vihkoon vietyä LXVIII







26.11.1978: Oli sunnuntai ja lähtöpäivä. Laiva tuli yhdentoista maissa, siihen mennessä ehdin näkemään asemaa siivotessa variksia, vihervarpusia, urpiaisia, neljä peippoa ja tiklin. Länsipäästä huomasin satamaan tullessani kolmisenkymmentä merimetsoa istumasta riuttojen edustan kivillä.


Aamu oli kirkas ja pakkastakin pari astetta. Tyyntäkin vielä oli, ensi kerran tällä retkellä. Taivas oli lähes pilvetön, mutta pois oli lähdettävä. Laiva oli täynnä turkulaisia lintuharrastajia, Utön töyhtökiurua oli käynyt katsomassa parikymmentä bongaria, tutuista muun muassa Nummisen Tapani, Arjamaan Olli, Linnan Ari, Lindströmin Jussi ja Lehdon veljekset. Kuulemma monet heistä olivat käyneet myös Halikonlahdella katsomassa löytämääni kyhmyhaahkaa. Se oli ollut paikalla viimeisen kerran 22.XI .





Paluumatkalla laivan yläkansi oli täynnä kiikaroitsijoita. Vaikka varoin edelleenkin tammikuun ja seuraavan kesän 1973 muistot mielessäni kansistaijausta, miekin näin kymmeniä kyhmyjoutsenia, kymmenkunta riskilää, lokkeja, isokoskeloita ja Berghamnissa hiirihaukan. Laiva ajoi sunnuntain kunniaksi Turkuun asti, missä olin kello 18:20, seitsemän tunnin merimatkan jälkeen. Salossa olin sitten vasta iltakahdeksalta.


***




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.