25.11.2016

Vihkoon vietyä LXVII






25.11.1978: Miun oli järkevää lähteä heti aamulla kiertämään itäpäätä, koska nyt riitti joukolla länteen lähtijöitä. Seitsemän härkälintua, tukkasotka ja neljä pilkkasiipeä löytyikin mukavasti itäsantojen edustalta. Männikön yli aamulla lentänyt taviokuurna jäi päivän ainoaksi.


Aamu alkoi pikkupakkasella, mutta iltapäivällä päästiin taas neljään plusasteeseen. Pilviä oli vähän joten kylmeneminen uhkasi jatkossakin koska illalla tuuli kääntyi pohjoiseen. Mainittavaa muuttoa ei ollut, mitä nyt jokunen viherpeippojen pikkuparvi menossa länteen pitkin päivää. Ja olihan lännestä lähtenyt yksi varpushaukka aamulla lounaaseen. Tilhiä tuli saareen taas kaksitoista ja männikköön oli ilmaantunut puukiipijä.




Miekin kävin lännessä ja kun laitoin länsiriutan viidelle merisirrille katiskan, sinne köpötti heti kaksi lintua, jotka kelpasivat muille rengastettavaksi. Teeretkään eivät enää pystyneet piilottelemaan, viiden porukka löytyi nummelta. Paikalla olivat myös eilinen hemppo ja toinen tikli. Kaukana saaren länsipuolella lensi pari ruokin näköistä vesilintua, riskilöitä oli lentänyt länteen päin pitkin päivää.


Isommalla porukalla lajimääräksi saatiin komiat 38, pääosa kuitenkin jo ennen nähtyjä. Porukka ehti myös rempata asemaa, räystäslaudat saatiin paikalleen. Esko käytteli katolla vasaraa, tikkaina toimi vanha kerrossänky mitä siirreltiin tarpeen mukaan nurkalta toiselle.


***




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.