20.11.2016

Vihkoon vietyä LXII



( jouluretken 1973 aikana ottamani merisirrikuva, kuten toinenkin tässä jutussa )


20.11.1978: Kohtalaisen kaunis keli, kuten olen summannut vihkooni päivän sään. Viitisen astetta lämmintä, Luoteistuulta kohtalaisella voimalla, pilvipeite repeili aamun täydestä illan puolipilviseen. Näkyvyyttä riitti horisonttiin.


Tavallisesti luoteistuuli tyhjentää Jurmon. Nytkin eiliset pulmuset olivat häipyneet, paikalla oli vain yksi. Ei näkynyt enää taviokuurniakaan. Punatulkuilla, viherpeipoilla ja vihervarpusilla oli pientä muuttoa saaren yli itään. Räkättien ja mustarastaiden seuraan oli ilmaantunut neljä punakylkirastasta.



( auringonlaskun aikaan Jurmossa 20.11.1978 )

Länsipäässä merisirrien määrä oli puolittunut, päiväsumma jäi kuuteentoista ja aurinkoisina hetkinä kulutin aikaa yrittäen kuvatakin niitä. Alleja oli edelleen kuutisenkymmentä, merimetsoja 22 ja parista ohi lentäneestä yritin kuviakin.


Härkälintu löytyi itäpään kierroksella Edsnäsin edustalta. Leppälehdon peippo ja kaksi järriä olivat retkelle uusia. Itäpäässä seikkaili myös yksi kettu joka kallioiden yli juostuaan piiloutui katajikkoon. Se oli jo saanut hallavan talviturkin.


***


( kun tri-x:ää malttoi olla liikaa rääkkäämättä, kuvanlaatu löi mennen tullen herkät diafilmit kuten vertaamalla edellisen jutun sirrikuvaan voi todeta, ja nämä pystyi itse kehittämään )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.