18.11.2016

Vihkoon vietyä LX



( käpytikka 1970-luvulta )


18.11.1972: Kiertelimme Halikonlahdella Sepen kanssa. Talvi oli taas tulossa, lunta oli satanut jo edellisenä päivänä, nyt yhden pakkasasteen voimin se pysyi maassa. Muuten oli marraskuisen täyspilvistä ja sillä kertaa tyyntäkin.


Heinäsorsia oli vielä pikkuporukoin siellä täällä, eniten Viurilanlahden kivilaiturin kärjessä Wiurilan kartanon alapuolella kolmekymmentä. Kaksi allia uiskenteli Salonjoen suulla, muutama kalalokki kierteli lahden yllä. Varikset ja naakat olivat tietysti paikalla kuten aina ja kaksi varpushaukkaakin näkyi saalista etsimässä. Toinen niistä lähti sittemmin kaupungin suuntaan, siellä nyt olisi ainakin niitä varpusia. Vuohensaaressa käynti tuotti kolme käpytikkaa, muutaman kuusitiaisen, töyhtötinttejä ja puukiipijöitä. Vuohensaaren juuri perustetun ruokintapaikan oli toistaiseksi löytänyt vain yksi talitintti.


Linnuille tutumpi ruokintapaikka oli tuohon aikaan Vuohensaarentien varressa kaupungin varastojen luona, siellä oli jo 70 keltasirkkua, 30 varpusta ja neljä fasaania. Kottaraisiakin oli vielä neljätoista, hajallaan vedenpuhdistus- ja lietealtaiden ympäristössä. Urpiaisia muutti siellä täällä, eniten Vuohensaaren yli. Muuttajista oli menoa keltasirkuilla ja viherpeipoilla. Niihin maan muuttuminen valkeaksi oli saanut vielä vauhtia.


***


( pari allia lennossa )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.