10.11.2016

Vihkoon vietyä LVI






10.11.1998: Sää oli muuttunut taas ankeammaksi, tuuli oli kovaa kaakosta, taivas täyspilvinen ja lumi/räntäkuuroja puski taivaalta vähän väliä. Lähtö oli lähellä ja aamu kului asemaa siivoten, puita hakaten ja vastaavaa touhuten. Merivartijat tulivat meitä hakemaan puoli kahdentoista aikaan ja 11:40 jätimme saaren. Siinä siivotessa olimme huomanneet ihan tuttua peruslajistoa, kymmenkunta talitinttiä ja muutaman urpiaisen saaressa sekä perusvesiäisiä ja lokkeja meren puolella. Lähtiessämme tuli saareen kottarainen, retken ensimmäinen.


Matka pääsaarelle oli lyhyt, parikymmentä minuuttia. Meillä oli noin kaksi ja puoli tuntia aikaa päästä Maarianhaminaan ja laivaan. Pikapysähdyksen teimme Hellesby Gårdin luona, mahdollinen maakotka kaarteli kaukana, iso peto kuitenkin. Keltasirkkuja oli runsaasti kuten aina Oolannissa. Pikkuvarpunen saatiin retkilajilistaan, samoin närhi ja hippiäinen. Vielä pysähdyimme toviksi Jomalan kaatopaikan luona, lokkeja oli sen yllä paljon, varislintuja samoin joista yksi kokomusta naakka hieman meitä hämmensi.


Lauttamatka Maarianhaminasta Turkuun sujui jo aika lailla sisätiloissa, kolme pilkkasiipeä ja pari merikotkaa olen muistiin merkinnyt muutaman merimetson lisäksi. Sauna oli ollut Signillä järkytys joten mehän varasimme kunnon saunan laivalta heti sen lähdettyä, vähemmän macho se oli kuin saaressa mutta puhdisti paljon paremmin. Kotona Vantaalla olin joskus puolilta öin. Matkan varrella Kettulassa oli pakkasta jo seitsemän astetta, taivas oli selkenemässä ja näkyvyys niin hyvä kuin yöllä voi olla, talvikeli ajaessa.


Saaresta jäi positiivinen mielikuva. Muuttoa olisi tehnyt mieli seurata enemmän mutta olin luvannut Karille auttaa noissa alumiinihommissa ja verkkokierrokset söivät paljon aikaa. Ehkä juuri muuton takia voisi olla hyvä käydä saaressa aiemmin, syys-kokakuussa, päättelimme ja asia jäi itämään.


Svensk sammanfattning: Avgångsdagen, städning av stationen, vedhuggning o dyl. Hård vind, snöskurar, vistelse bara i närheten av stationen. Vi lämnade ön kl 11:40.

Andra noteringar: Bastun var dålig, uppvärmningen är ren slöseri av ved, Stationen var först mörk och kall, senare bekväm, Ön var lagom stor, jag personligen saknade info om konstanta tidtabeller för flyttningsobservering.


***




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.