23.10.2016

Tämänpäiväinen maaseutukierros



( hömötiaiset vaeltavat, niitä näkee nyt )


Tänäänkin tuli käytyä metsässä, tällä kertaa Iitissä . Kaakkoistuuli oli sen verran hyytävää avomailla että metsä vaikutti mukavammalta retkikohteelta. Reitti oli siten valittu että olisi sieltä voinut löytää vaikka metson, mutta hiljaista oli tällä kertaa. Tiaisparvia tuli vastaan muutamia, mukanaan hippiäisiä ja puukiipijöitä, yli lensi lähinnä urpiaisia. Isompia lintuja ja eläimiä taisi häiritä se, että hirvenmetsästäjät olivat miehittäneet suuren osan reitistä. Laukauksia emme kuitenkaan kuulleet. Puolukat reitin varressa tuntuivat säästyneen poimijoilta ja olivat taatusti kypsiä ja oikeasti vielä ihan syötäviäkin.


Urajärven lintutornilla kävimme toteamassa että navakka tuuli oli vienyt vesilinnut muualle. Yli lensi muutaman joutsenen parvi etelään ja kauempana isohko parvi valkoposkihanhia lounaaseen. Lähes ainoat paikalliset linnut olivat eräällä luodolla lepäilleet seitsemän merimetsoa.

Keltin altaiden luona oli lisää valkoposkihanhia, tosin vain pieniä parvia, pari ryhmää oli itse altaillakin. Vesilintuja oli muuten vähän, vain jokunen telkkä ja alli. Yli lensi jälleen joutsenia, yhteensä kolmekymmentä. Tiaisten, rastaiden ja urpiaisten elämään toi jännitystä ylilentänyt varpushaukka.


Isompia petoja näkyi vain matkalla Korialle ja sieltä palatessa. Kuutostien yli lensi nuori merikotka länteen ja tienvarren pelloilla saalisteli kaksi piekanaa. Hanhiparvia näkyi noidenkin peltojen yllä lennossa vielä useita, yksilöitä niissä kolme-, neljäsataa. Päivän mittaan huomasimme pari käpytikkaakin mutta viiden vuosikymmenen takaisista tiheyksistä jäätiin nyt kauas.


***


( korppeja näkyi lukuisia, ehkä metsästäjien touhuja seuraamassa )


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.