18.9.2016

Vuonna 1981 kuuntelin näitä



(rokkia mutta pienimuotoisempaa ja hiotumpaa)


Nyt mennään jo vuodessa 1981, naisjahti on kovaa, minuakin jahdataan mutta homojen ja väärien naisten toimesta. Töissäkin menee lujaa ja välillä ehtii katsomaan lintujakin pitkään. Ensimmäisen vihon takakannessa on eniten puhelinnumeroita ja vain pari musiikkikappaletta, seuraavan takakannessa ei sitäkään vertaa. Syksyyn mennessä olin taas ehtinyt pettyä muutaman kerran ja alistua siihen että jäisin töihin postiin loppuiäkseni kuten vihon etukannen sitaatista voi päätellä:

”Jolle elämä on vierasta, josta ei ole siihen, hänelle ei jää muuta mahdollisuutta kuin tulla virkamieheksi.” (Anton Tsehov)

Mutta takakansiaukeama on taas täynnä musiikkikappaleiden nimiä. Vihkoa käytin myös talven -82 lopulle joten osa merkinnöistä on siltä vuodelta.


Perry Como: Glendora ( tämä on ties kuinka vanha, mutta ehkä se vain sattui osumaan senaikaiseen elämäntilanteeseeni, on se vieläkin miulla tallessa )


Metro-Tytöt: Lokki -valssi ( lintumusiikkia, kaihoa ja epätoivoa, ehkä osui senaikaisiin tuntoihini )


Stevie Wonder: Yester Me, Yester You, Yesterday (tämäkin kuvastaa varmaan eniten tunteitani niihin aikoihin, en usko että jaksaisin kuunnella enää tällaista kovin paljon)


Rick James: Super Freak (vuodelta 1981, sellaisia naiset ovat kuin tämä kappale kuvaa, sitä mieltä olin tuohon aikaan ja olen vieläkin, suomennoksena freak = kaikkien miesten makuualusta )


Pugh Rogefeldt: Aftonfalk ( tämä on lintumusiikin klassikkoja ja nykyisin tietysti muistan että tämä aftonfalk – punajalkahaukka on äitini sielulintu. Tykkään tästä originaalista enkä suomennoksesta joka ei tavoittanut mielestäni koko juttua )


Tapani Kansa: Hyljätyn Valitus (runo taitaa olla Eino Leinon, sellaisia tuntemuksia riitti siihen aikaan )


Eddie Hodges: I'm Gonna Knock on Your Door ( tämän laitoin ylen sävelradiolistaani vastaukseksi Little Richardin Keep-A-Knockin -kappaleelle, joku varmaan tajuaa sarkastisen sävyn siinä. Versio on vuodelta 1961)


Lou Reed: Vicious (rock on taas muuttunut, tämän tekijän levyistä tätä en ole kuunnellut aikoihin mutta hänen ensimmäinen soolohittinsä tulee kyllä toisinaan vastaan, kirjallista rokkia tämäkin )


Aretha Franklin: Think (tykkään ajatuksesta, ja laulajakin on just sellainen nainen jonka kuulee laulavan, joten kuuluu edelleen suosikkeihini, laulajaltakin on tallessa runsaasti valittavaa )


Kiss: I ( tai I Believe in Me) (kappaleessa on sanoma joka sopi ja sopii edelleen hyvin minuun, tytär kuuntelee nykyisin enemmän tätä bändiä kuin mie, mutta on sitä miullakin tallessa )


Brick: Sweat ( alkaa tulla diskoakin listalle, tosin just mustana ja jazziin vivahtavana, olin jo unohtanut tämän porukan mutta hyvältä tuo yhä kuulostaa )


Stan Freberg: The Great Pretender (koko juttu on tässä esityksessä, aloin vissiin miekin jo vähän suhteellistaa noita iankaikkisia rakkauslauluja, verratkaa halutessanne Plattersin originaaliin )


Wilson Pickett: Everybody Needs Somebody To Love ( kuuntelin soulia jo 60-luvun puolivälistä alkaen ja tällaista sen mielestäni olla piti ja pitää, nykyisinkin miulla on paljon tätä. Tekijä oli kymmenen vuotta minua vanhempi ja nyt jo yli kymmenen vuotta kuolleempi eli olen elänyt pidempään)


Tom Petty and Heartbreakers: Waiting ( tällaistakin kuuntelin noihin aikoihin kun media sitä tarjoili, mutta tämän tyypin rock ei ole jäänyt elämääni. Luulen että olen poiminut sen muistiin kaapeliteeveen musakanavilta, asuin noihin aikoihin Töölössä ja talossa oli kaapeliverkko )


Aulis Kotaviita: Turun Surusilmä (tämä on tullut listaan ihan Turun takia, tekijä taisi laulaa siitä enemmänkin, kuriositeetti ja todistus siitä että se on korvaan tullut )


Mauri Antero Numminen: Kaikki Linnut Laulelevat ( lintumusiikin klassikko MA Nummiselta, tottahan tämä pitää listoilla pitää )


Killing Joke: Follow the Leaders (sellaista menoa, olen aina ollut vähän hankala seuraamaan johtajia eikä toisaalta perässänikään ole joukkoja näkynyt )


Jefferson Starship: Stranger ( Grace Slick on niitä laulajia jotka kuulee joten siis suosikkejani, bändin edeltäjä teki hippimusaa vahvan pilvipeitteen alla kuten jo aiemmin mainitsemani Jefferson Airplanen White Rabbit, tämä taas alkaa olla lähempänä alkavan 80-luvun valtavirtaa )


Aretha Franklin: Chain of Fools ( siinäkin laulaja jonka varmasti kuulee ja tekniikaltaan varma, ei sekoile vaan eläytyy, ikuisia suosikkejani, paljon kappaleita varastossani, säännöllisesti kuuntelen )


Jimi Hendrix: If 6 Was 9 ( kuuluu suosikkeihini, kuten tekijän lähes koko tuotanto. (Itse)ironista hippimusaa. Tuohon aikaan muistelin jo menneitä sitä kuunnellen )


Michael Jackson: Working Day and Night (se oli elämäni kuva tuohon aikaan, tekijä ei ollut mikään erityinen suosikkini, musiikki oli liian 80-lukulaista )


Billie Holiday: Strange Fruit ( tämä on näemmä tullut vastaan noihin aikoihin ja laulaja on pitkään ollut ehdottomia suosikkejani, varastoistani löytyy lähes koko merkittävin tuotanto ja kuuntelen sitä säännöllisesti. Tämä laulu on tietysti klassikko itsessään, jotkut livetulkinnat ovat hyytäviä )



Lee Dorsey: Ya Ya ( olen vihkooni kirjannut että se oli hitti Amerikoissa 20 vuotta sitten, eli 1961. Pitää paikkansa. Leppoisaa kuunneltavaa )


Pointer Sisters: Slow Hand ( tämä taas oli tuonna vuonna uutta musiikkia, naiset jakamassa käsittelyohjeitaan. Kappale on rentouttava kuten sanatkin opettavat )


Randy Crawford: You Might Need Somebody ( taas tuon vuoden uutta musiikkia, tekijänä joku tuollaisen-kun-joskus-saisi -näköinen tyttö. Vähän kuin edellinenkin kappale, tietoista lemmennälän lietsontaa, tykkäisin vähän mustemmasta otteesta )


Glenn Miller: Little Brown Jug (big band -klassikko ajalta kun jazz oli tanssimusiikkia. Nykyisin miulla on valtava määrä tuontyyppisiä kappaleita just tuolta ajalta. Näistä orkestereista Glenn Millerin oli kaikkein valkopestyin, suosin nykyisin hieman mustemmalta kuulostavia kokoonpanoja )


***


( mitenkäs lokille laulussa kävikään )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.