17.9.2016

Mitä tuli kuunneltua vuonna 1980



Seuraava vihkoni onkin viimeinen Rauhan sairaalan ajaltani, ja se jatkuu hieman jo vuoden 1980 vaihteen yli. Vihkossa on täydennetty pinnalista Rauhan sairaalan ajaltani, näin sinä aikana siellä päin 156 lajia. Oli paljon tekemistä ensin sairaalassa ja sieltä päästyäni aloin tehdä heti jouluruuhkassa kahta vuoroa Postissa joten merkinnät musiikkielämyksistä jäivät edelleen vähiin, pari uutta kuitenkin tuli listoille:


Uriah Heep: Come Away, Melinda ( miehän olin siviilipalvelussa joten tällainen sodanvastainen kappale sopi hyvin kuunneltavaksi, kuuntelen vieläkin toisinaan)


Police: Message in the Bottle ( innostuin tästä triosta melkein kuin ennen Creamista, ei se kuitenkaan ollut samaa, ikäkin jo tasii. Hienoja kappaleita kuitenkin ja erityisesti tätä kuuntelin pitkään ahkerasti, edelleenkin soi )






Vuosi 1980 oli taas työntäyteinen, sivariudesta kun ei saanut lomaa, vain näistä muutamista talven ja alkukevään kuukausista, ne sijoitin toukokuulle ja kesäkuun alkuun, muualle sitten yritin venyttää vähän vapaata tekemällä vaihtovuoroja. Kesä oli ensimmäinen jolloin miulla oli rengastuslupa, tosin aika rajoitettu, ja sitä yritin mahdollisuuksien mukaan myös käyttää. Surkea vuosi näkyy kuitenkin siinä että syyskuun jälkeen en ole kirjoittanut mitään muistiin linturetkistäni ennen kuin seuraava uusivuosi alkoi. Sen sijaan tuossa vuoden jälkimmäisessä vihkossa on runsaasti musiikkimerkintöjä, vuoden ensimmäisessä vihkossa niitä on vain pari. Tuota jälkimmäistä vihkoa olen käyttänyt maaliskuun 1981 loppuun joten osa musamerkinnöistä on siltäkin vuodelta:


Instant Funk: Bodyshine ( alkaa musiikkimaku viettää kohti diskoa tai paremminkin funkia, r&b olikin kuulunut kuunneltaviini jo 60-luvulta asti, tämän olin kyllä jo ehtinyt unohtaa ennen kuin nyt sen taas huomasin )


Vanilla Fudge: You Keep Me Hanging On ( tämä on 60-lukua, originaali oli supremes-hitti, ja molempia kuuntelen sujuvasti. Tämä varmaan tuntui läheisemmältä koska tässä parkuvat miehet, toisessa naiset. Nykymakuun tämä versio on kyllä ihan liian hidas )


Juha Watt Vainio: Vain Sorsa Lentää Pohjoiseen ( tämä kappale oli helppo saada sopimaan omaan työntäyteiseen elämäänsä, ja puhutaanhan siinä sorsastakin...)


Free: All Right Now ( tämä kuulostaa ihan tekijöiltään, tarina on taas noita rakkauden toiveajatelmia, ihan musiikkina kuuntelen toisinaan vieläkin )


Steppenwolf: Sookie Sookie ( tämän kai useimmat kirjoittivat muistiin suki suki, kuten miekin. Tämän bändin useista hiteistä olen kirjannut muistiin tämän, perusrokkia, hieman psykedeliaa ja hippimeininkiä 60-70-lukujen vaihteesta, kuuntelee tätä vieläkin kun kohdalle osuu )


Buffalo Springfield: For What It's Worth ( hippimusaa 60-luvun lopulta, tuo oli hyvin miellettävissä pasifistiseksi vaikka se taisikin syntyä ihan muusta rähinöinnistä ja olosuhteiden synnyttämät mielteet kasvattivat kappaleen paljon itseään isommaksi, kuuntelen yhä jos kohdalle sattuu )


Traffic: Paper Sun (hippimusaa ja psykedeliaa tämäkin, kuului nuoruuteeni, varmaan bändin ykköshitti omasta mielestäni )


Traffic: Here We Go Round the Mulberry Bush (lisää hippimusaa ja psykedeliaa, näillä kavereilla oli linkkejä sekä Creamin soittajiin että Hendrixiin joten kuuluivat luonnollisesti siihen porukkaan jonka musiikkia nuoruudessani tiiviisti seurasin)


Traffic: No Face, No Name, No Number ( tämä on hempeämpää heidän Mr. Fantasy -levyltään, nykyisin kuuntelen eniten tuota Dear Mr Fantasy -kappaletta, siitä yhtä liveversiota, siinä on hyvä aihio vaikka minkälaiseen menoon )


Blues Brothers: Rubber Bisquit ( jos tämä ei piristä niin sitten ei mikään )


Shadows of Knight: Gloria (toisesta versiosta olikin jo edellä maininta, tämä on selkeästi mielestäni maukkaampi, tosi puberteettista räminää )


David Bowie: It's No Game Part 1 (levyn Scary Monsters aloitusraita, näin hyvään menoon ei tekijäkään tainnut enää koskaan päästä, hieno pääntuuletuskappale )


Poju Turakainen: Mitäpäs Mulla On Väliä ( tekijät Kärki – Helismaa, leffasta Lentävä kalakukko. Tässäpä miun mielenmaisemaani, laulu elämästäni )


Captain Beefheart: Making Love to a Vampire with a Monkey on My Knee (siinä hitusen kokeellisempaa rokkia vuodelta -80, kuten edeltä näkee, etsin koko ajan jotakin uutta, tämä levy oli kovin kirjallinen )


Dire Straits: Water of Love ( etsin koko ajan uusia kitaristeja, tämä nyt oli tarjolla noihin aikoihin, mutta ei tainnut tarjota lopulta paljon tätä kummempaa )


Leonard Cohen: Diamonds in the Mine (taas tällainen kirjallisempi yritys laajentaa rokkikäsitettä, nyt olemme todella tulleet siihen tilanteeseen ettei laatikossa ole enää yhtään kirjettä jne)


Serge Gainsbourg: Relax Baby Be Cool ( kaikki ikäisenihän muistavat tämän kaverin hitin Jane Birkinin kanssa 60-luvulta, sillä luokkani tytöt halvaannuttivat nuoren miespuolisen englanninopettajan jonakin keväänä koulun loppuessa. Tässä lisää naistenkäsittelyohjeita alan mieheltä )


Nina Simone: Don't Let Me Be Misunderstood ( tekijällä on paljon omaa hyvää ohjelmistoa mutta tietysti tämä tuli vastaan vasta kun Animals oli tehnyt siitä oman versionsa. Paljon tätä on versioitu muutenkin mutta eniten nykyisin kuuntelen tekijän omaa)


***




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.