19.9.2016

Vihdoinkin eroon rakkauslauluista



( siinä kameli, missä nainen...)


Seuraavan lintuvihon kappaleet taisin käsitellä jo edellä, 21.VIII kun huomasin ryhtyä näitä kansienkin merkintöjä seuraamaan. Siinä välissä sitten vihdoin löysin mielestäni sopivan kumppanin parisuhteeseen, sehän suostui heti, ja vihon 1982/1 aika onkin intensiivisen perheenperustamisen, ylitöiden ja asuntosäästämisen aikaa. Sen vihon merkinnät loppuvat huhtikuun 1983 loppuun eikä siitä sitten monta kuukautta mennyt kun muutimme exän kanssa velkaorjuuteen Vantaalle. Tuosta että sama vihko riittää noin pitkään voi päätellä että linturetkeilykin jäi poikkeuksellisen vähiin. Uutuusmusiikin seuranta hiipui kun kaapeliverkkoyhteyttä ei ollut enää ensimmäisessä yhteisessä kämpässämme Myllypurossa. Vihkoon on jäänyt vain pari mainintaa kiinnostavista kappaleista tuolta ajalta:


James White and the Blacks: Twitch (kappale on levyltä Sax Maniacs, vuodelta 1982, sen viimeinen raita. Tähän olin tullut, tämmöistä sitten aloin pikkuhiljaa kuunnella yhä enemmän. Tuon kappaleen nimen lintuihmiset suomentavat ensin mielessään bongaukseksi, brittiornit käyttävät sitä vastaavissa yhteyksissä, muusikot ilmeisesti paljon riettaammissa merkityksissä. Mie en tuohon aikaan bongannut ollenkaan, paitsi nyt tämän kappaleen )


Prince: Sexuality ( vihdoin on päästy itse asiaan, musiikki on sitä mitä kuuntelin tuohon aikaan ja jatkossa, elämäkin kunnossa. Tekijän tuotannosta on miulla tallessa lähinnä ne parhaiten tunnetut, tämä ei niihin kuulunut. Kyllä tätä seuraa vieläkin, Teema on muutamasti esittänyt hänen konserttitaltiointejaan viime aikoina ja kyllä niitä kesti hyvin katsella. Prince on muuten ainoa jonka kappaleita olen ikinä ostanut itselleni c-kasetteina... )


***


Perhe-elämän alkuaikoina ikiomassa velkaloukossa tuli kuunneltua musiikkia vain satunnaisesti, ja talteen on jäänyt merkintöjä vain todella oudoista valinnoista, kotimaista tuotantoa:


Piirpauke: Emiirin tanssijatar ( etnohenkistä huumoripoppia, suomalaista)


General Njassa: I'm Young, Beautiful and Natural ( joku suomalaissekoitus ... menee kuitenkin huumorikastiin... )


T T Oksala: Border ( tuollaista jazzhenkistä poppia taisin kuunnella jonkin verran jotakin uutta etsiessäni, tämä on jäänyt kyllä noihin aikoihin. )


Äimä: Kameli ja Nainen ( oikeastaan ihan kuunneltava kappale tämä, kymenlaaksolaista huumoria 80-luvun alusta, Teppana Jänis -niminen kappale tulee myös mieleen samalta porukalta )


***




( pesänrakennuksen aikaa )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.