28.8.2016

Vihkoon vietyä XVII



(aamulla Sepen ilme oli vielä voitonvarma)


28.8.1978: Pohjoisesta puhaltava tuuli piti sään edelleen sangen syksyisenä. Keli oli kuitenkin lomakeli, voi ottaa rennosti ja keskittyä kuvaamaan, muuttoa seurailimme pääosin kiikarein. Horisontin haravointi putkella ei kiinnostanut juurikaan vaikka pinnakisa olikin ihan loppusuoralla.


Petoja tuli edelleen saareen vähän väliä, hiirihaukka aloitti heti aamusta, varpushaukkoja näimme päivän mittaan 22 joista pari jäi sitten yöksikin, tuulihaukkoja oli tänään kuusi. Merimetsokin muutti lounaisriutan yli SSE.


Tuuli piti meren rauhattomana joten vesilintuja ei kauempaa juuri kiikarein huomannut, haahkoja ja koskeloita oli parisataa, puolisukeltajat piilottelivat lahtien suojassa, neljätoista havaittua jouhisorsaa saattoivat olla vielä paikallistakin kantaa.




(ratkaisulaji)

Kahlaajien lajimäärä jatkoi laskuaan, nyt niitä havaittiin enää yksitoista. Joukossa oli sentään kolme pikkusirriä ja Järveltä löytyi nuori pulmussirrikin. Siihen ratkesi pinnakisa, se oli vuodenpinna meille molemmille, mutta miulle jo se tavoiteltu kahdessadas, Seppo pääsi pinnan päähän.


Mitään muuta jännittävää ei sitten juuri nähtykään, pikkulintuja oli aika vähän. Kivi- ja pensastaskut istuksivat pitkin nummea tähystyspaikoillaan, metsistä löytyi pajulintuja jo kuutisenkymmentä, harmaasieppoja neljäkymmentä ja leppälintuja seitsemän, nämä selvimmin muuttaneita. Yläpuolella lenteli edelleen metsäkirvisiä ja keltavästäräkkejä mutta eilistä vähemmän. Neljä lapinsirkkua ja seitsemän peltosirkkua olivat tietysti myös muuttaneita.


***



(Tykkikalliolla/Högbergetillä maisemia kuvaamassa ja petoja staijaamassa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.