27.8.2016

Vihkoon vietyä XVI






27.8.1978: Päivä oli edelleen pilvipoutainen, koillistuuli heikonlaista ja lämpötila pysytteli vakaasti viidentoista asteen tietämillä. Tuuli tyyntyi vielä iltaan tultaessa joten odotimme jonkinlaista muuttoa. Petolintuja oli eilistä enemmän, viitisentoista varpushaukkaa joista 12 löydettiin iltapäivällä, kolme naaraspukuista sinisuohaukkaa, viisi tuulihaukkaa joista kolme tuli illalla saarelle. Lisäksi illalla saareen tuli ampuhaukka ja vaalea hiirihaukka.


Kahlaajia oli yön aikana hävinnyt saarelta, nyt niitä nähtiin vain 13 lajista. Lisääkin niitä oli tullut, taivaanvuohia laskettiin nyt 44 kun eilen niitä oli ollut vain kolmekymmentä. Suokukkojen määrä oli noussut samaan 44 yksilöön kahdestakymmenestä. Isosirrin tilalla oli kuovisirri ja leppälehdosta löytyi lehtokurppa, kaiketi kuitenkin paikallinen pesijä.





Pääskyjä muutteli harvakseltaan pitkin päivää itään saaren yli. Metsäkirvisiäkin oli liikkeellä ja keltavästäräkeillä oli selvää muuttoa sadan yksilön verran. Retkelle uusia olivat kolme lapinsirkkua, joista kaksi huomattiin muutolla. Pinnakisa ei edennyt, mitään uutta ei tänään ollut tarjolla kummallekaan meistä.


Kettuja huomasimme suolla kaksi, olivat aika huolettomia, sadan metrin päästä seurasimme heidän touhujaan. Huoleton elämä katkesi illalla kun saarelaiset järjestivät kettujahdin. Saalistakin saivat, saarella pesineen parin naaraan. Kuulemma pari sai tänä kesänä kaksi poikasta, ehkä juuri nuo suolla näkemämme.


***




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.