21.8.2016

Melusaastetta miu mau mukkaa



(hard rock)


Joskus tulee vilkaistua myös vanhojen lintuvihkojensa sisäkansilehdille, niihin tapasin kirjata nuoruudessani minua kiinnostaneita musiikkikappaleita. Joskus vuoden 1980 tienoilla kasasin noista kappaleista noin tunnin mittaisen konserttilistan, jonka lähetin yleisradiolle, ja syystä tai toisesta se jopa soitettiin siellä. Veli sen miulle äänitti senaikaiselle C-kasetille ja pitkään tuo kasetti miulla tallessa oli, mutta nyt en viime muuton jälkeen ole sitä löytänyt. Ei se silti sitä tarkoita etteikö se täällä jossakin voisi olla, saattaa hyvin ilmaantua kun vaikka seuraava muutto tai joku muu vastaava mylläkkä sen esiin nostaa.


Pistänpä tuohon kappaleita joita olen kirjoittanut lintuvihkoni 1981/4 takakansiaukeamalle johon vihkoon olen muuten kirjannut havaintoja ja jotakin hajamietelmiä vuosina 1981 ja -82.


Ebba Grön: 800 grader (tahtovatko ruotsalaiset ydinsotaa, ainakin tuohon aikaan pelkäsivät sitä)


Joan Armatrading: Walk under ladders ( positiivishenkistä lauluntekijän rokkia )


Lenny Williams ja Carla Thomas: If you don't want my love ( soulia, ja rakkauslaulu )


Martti Innanen: Marduusialainen kissantervauslaulu ( voi tämän tahtiin tervata suomalaisiakin kissoja, kokeilkaa vaikka, kotimaisesta musiikista valikoituu listoille vähän kokeellisempaa, tässä tapauksessa naivistista kokeilua )


Hollies: Stop, stop, stop!  ( klassikkopoppia 60-luvulta, koulukavereitteni bändi soitteli paljon näiden kappaleita)


Soft Cell: Bedsitter ( näitä poikapareja riitti musiikissa noihin aikoihin, kyllästyin nopeasti näihin homobändeihin )


Kid Creole and the Coconuts: I'm a wonderful thing baby ( tässä sitten varma hetero, taustalla vain kolme naista mutta laulun mukaan niitä riittää jonossa, hyvän mielen musiikkia, ei vakavikoille)


J Geils Band: Love stinks  ( rokkari paljastaa mistä rakkauden tuntee )


Chaka Khan: All night's all right ( laulaja oli tuonaikaisia suosikkejani, ja tyylilaji alkoi olla sitä mitä keskityin jatkossa kuuntelemaan)


Jefferson Airplane: White rabbit  (hippihenkistä pilvimusaa, laulusolisti oli suosikkejani alusta alkaen )


N.Y. Dolls (David Johansen): Stranded in the jungle ( seikkailua kaupunkiviidakossa, huumori on koetuksella )


Boland: You are in the army now ( turha valittaa, oma valinta. )


Mel Brooks: It's good to be the king, rap  (C'est magnifique, kunnes pää katkeaa )


Fun Boy Three: It ain't what you do...


Ray Stevens: Gitarzan  (kuulostaa ja näyttääkin joltakin peruslahtelaiselta kellaribändiltä joihin tutustuminen vasta antaa täydelliset tiedot rokin syvimmästä olemuksesta )


Luultavasti noista ainakin osa löytyy netistäkin jos ei vallan omista levyhyllyistänne, joten noista voitte sitten päätellä miksi kuuntelen aina seurassa musiikkia kuulokkeet korvilla, niin etteivät muut häiriinny...


***




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.