28.7.2016

Menneitä muistellen LXXXIX






28.7.1973 aamu valkeni Virolahden itärannalla. Pienen aamupalan jälkeen lähdimme jatkamaan matkaa Hämeenkylän kautta länteen. Lahden yllä risteili pääskyjä, tuulihaukka saalisteli pelloilla, räyskä partioi taas kalaa etsien ja itse lahdella seilasi emonsa johdolla tukkakoskelopoikue tutumpien vesilintujen ja lokkien joukossa. Metsässä rääkyi närhi ja lähipuissa etsi hyönteisiä hömötiaispoikue.


Ravijoen kohdalla huomasimme jo toisen räyskän etsimässä kalaa jälkikasvulleen, ajoimme siitä vielä Harvajanniemelle yrittäen etsiä paikkaa josta voisi katsoa merelle. Ei sellaista oikein löytynyt, mutta varpushaukka ja nuolihaukka tuli sentään nähtyä siinä ajellessa. Jatkoimme edelleen länteen.


Vehkalahdella Simonmäen kohdalla näimme hieman merinäköalaa ja löysimme mustakurkku-uikkupoikueen, jälleen räyskän ja sorsia sekä sotkia. Haminan Lupinlahden kiersimme autolla, tämä oli Jarille tuttu paikka RUK:n ajoilta jos toki lintuja ei silloin liikaa ehtinyt katsella. Kalasääsken ja ruskosuohaukan löysimme helposti ja silkkiuikkupoikueita oli ainakin neljä. Jatkoimme edelleen länteen, Pernajassa huomasimme taas nuolihaukan, Porvoon keskustassa pyöri illalla iso kottaraisparvi ja yöpaikaksi päädyimme Bjurböleen, missä illan jo hämärryttyä alkoi kehrääjä surinansa, koiras tuli jopa lähistölle saalistamaankin.


***




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.