2.4.2016

Menneitä muistellen XXVIII






2.4.1978: Edelleen jäiden ympäröimässä Jurmossa, kauniissa, hieman pysähtyneessä korkeapainesäässä. Lämpö nousi pikkupakkasesta pari astetta plussan puolelle kun aamun yläpilvet hävisivät. Tuuli oli koko päivän pohjoisen puolella, heikkeni päivän mittaan. Näkyvyyttä riitti horisonttiin ja kai ylikin.


Kiertelimme Sepen kanssa pääsaaren lisäksi monilla ympäristön saarilla, taas Heinä- ja Haahkasaaret käytiin, lisäksi Grundvikharussa, Saltskärissä, Sandvikharussa ja Sorgenin edustan luodoilla. Aamulla muutti kiuruja ja peippoja jonkin verran, noin kolmesataa kumpiakin, saman verran oli myös kottaraisia. Rautiaiset ja rastaat olivat pääosin jatkaneet matkaa. Vesilintuja oli edelleen vähän, 23 merihanhea ja 30 kyhmäriä sentään. Petoja näkyi jo jokunen, hiirihaukka muutti, samoin varpus- ja ampuhaukka. Eilinen luotokirvinen löytyi taas samasta paikasta, kai päätti jäädä reviirille siihen. Päivän lajit jäivät kolmeenkymmeneenyhdeksään lähinnä huonon vesilintusaldon takia, mutta kevään tunnelma oli niin väkivahva ettei tuollaisesta jaksettu välittää.


Illalla kerääntyi saareen komea varisten yöpymisparvi, noin 120 lintua, muuttajat kai peesaavat paikallisia löytääkseen hyvän yöpaikan. Illalla menimme aikaisin nukkumaan koska toiveissa oli että kaunis sää jätkuu ja voisimme myös jatkaa lähisaarten tutkimista.


***





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.