29.3.2016

Menneitä muistellen XXIV








29.3.1975: Jako kävi taas niin että aamuseitsemältä mie lähdin kiertämään saaren itäosat, toiset lähtivät länteen. Lämpötila oli nollassa, tuuli idässä ja maahan oli yön tunteina satanut parin sentin lumikerros. Pilvet olivat kuitenkin jo väistyneet ja näkyvyys erinomainen.


Männikköön oli pudonnut kaksi lehtokurppaa, Norrkläpparna oli saanut taas parven merimetsoja. Metsiin oli tullut myös hippiäisiä kai yön sateen pudottamana. Idässä haahkaparvet olivat jatkaneet matkaa, niitä ja merimetsoja oli vain pikkuryhmin uimasillaan ja luodoilla. Muuttolintuja ei juuri ollut matkassa, naurulokki sentään liiteli tuulen mukana lounaaseen. Muista muuttajista huomasin vain jäljet: itäriutalta lähdin seuraamaan minkin jälkiä ja onnistuin pysyttelemään niiden perässä leppälehtoon asti.


Punarinta ja mustarastas jäivät lehtoon varoittelemaan Suon reunasta esiin noussutta suopöllöä kun jatkoin matkaa etelärantaa länteen. Sorgenin lehtoonkin oli jäänyt yöllä muutama hippiäinen, muuten matka etelärantaa länteen oli vähälintuinen.


Länsipäässä oli hiljaisempaa kuin aamulla, mutta sentään huomasin keväälle uusina kaksi selkälokkia, muuttivat koilliseen puoli yhden aikaan lounaisriutan yli. Paria tuntia myöhemmin alkoi taas sataa räntää, sade jatkui välillä vahvana pitkälle iltaan.


Selkälokkien lisäksi juuri muuta uutta ei päivällä havaittukaan, aiemmin löydetyistä paikalla olivat edelleen muun muassa jouhisorsapari, tunturikiurut, meriharakka ja kulorastas. Varpusia oli tänään taas kaksi, koiras ja naaras, ristisorsia ei havaittu kuin yksi, aamulla oli lännessä muuttanut neljän ruokin porukka. Vähän välipäiväksi tämä jäi tuulen ja alkaneen sateen takia.



***



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.