1.12.2015

Tähän aikaan takavuosina XXVII




***


1.12.1996: Olkoon esimerkkinä tuonaikaisesta kuukausipinnarallaamisesta tuo joulukuun ensi päivä. Lähdin aamusella suoraan Saloon, tehtävänä oli saada ässähavainto sepelkyyhkystä, joulukuu oli se viimeinen puute. Sepe oli vihjannut että sieltä sitä kannattaisi lähteä nyt etsimään.


Eipä sitten aikaakaan kun Sepen kanssa seisoksimme Salon rautatieaseman lähellä tarkkaillen myllyn puluparvea, ja siitähän poimimme etsimämme. Kaksi seplaria suunnisti myllyltä radan taakse Högforsille. Samalla näkyi yksi uuttukyyhkykin.


Jo menomatkalla oli Saukkolassa näkynyt peltopyyparvi. Lähdimme Halikonlahdelle, missä viipyili vielä yksi uivelo, nokikanoja, pajusirkku, järri ja runsaasti kanadanhanhia, kyhmäreitä ja tavallisempia vesiäisiä. Kaupunkiin palatessamme Malturinkadulta löytyi peräti 12 turkinkyyhkyä ja pari pikkuvarpusta. Kilinkadulla Sepen vanhempien kotikulmilla odotimme turhaan mustapääkertun ilmestymistä, piilossa pysyi. Lähdimme Turkuun.


Turussa ensitavoitteena oli lyhytvarvaskiuru Pansiossa. Sen oli edellisiltana nähty menevän yöpymään, mutta aamulla sitä ei enää kuulunut, ei näkynyt. Kuolema oli korjannut juuri talven alkaessa. Ruissalossa toki torkkui vakituisella kolollaan lehtopöllö, nokikanojakin oli kymmenen ja Topinojalla ainakin neljä västäräkkiä.


***


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.