20.12.2015

Lyhyiden päivien retkiä




(Heinlahden joutsenet olivat kyhmäreitä)

***


Tänään oli varmaan vuoden pimein päivä, olkoonkin että joulukuun kaikkien aikojen lämpimin. Eilen oli vielä toisin. Aurinkokin pääsi paistamaan iltapuolella harvojen pilvien välistä. Kävin Kouvolassa hakemassa mukaan Seijan ja yhdessä sitten suunnistimme etelään Kotkan suuntaan. Sinne emme kuitenkaan menneet vaan ajoimme saman tien Pyhtäälle, Heinlahdelle. Lahden kaakkoiskulmassa kävelimme rantaan ja pystytin kaukoputken suunnaten sen lahden keskellä olevaan joutsenparveen. Seija katseli putkesta kyhmyjoutsenia ja hanhia, mie taas kiikarilla vähän yritin niitä laskeskella. Siinä Seija sitten kysyi, mikä se sellainen sorsa on jolla on ihan punainen pää. Mie sitten toteamaan että täällä pitäisi olla punapäänarskupariskunta, ehkä se on se. Ja sehän se oli, punapää oli juuri se koiras. Olihan sillä seuralainenkin mukanaan, ja todella aurinko sai koiraan pään ja varsinkin nokan loistamaan leluankkamaisen karmiininpunaisena. Seija sai siitä oikein spontaanin eliksen kun en ehtinyt sitä ennen hänelle paljastaa.


Ajelimme sieltä vaihteeksi takaisin Vantaalle, ja auringon laskettua ja teehetken jälkeen teimme vielä puolentoista tunnin kävelykierroksen Koivukylän, Havukosken ja Rekolan jo pimenevissä maisemissa.


Yöllä oli sää muuttunut, neljän maissa sade oli ravakkaa. Aamu vaaleni harmaana ja sumuisena, välillä sateli tihkua. Keskipäiväkin tuntui todella pimeältä, sumu tosin oli jo hälvennyt. Kävimme Matalajärvellä katsomassa sikäläisiä joutsenia ja hanhia. Paikalla oli vielä merihanhi, odotetusti, ja nokikanojakin vielä kahdeksan. Pari uiveloa sukelteli järven toisessa päässä.


Jatkoimme vielä Träskändan puistoon, ja jonkin aikaa odoteltuamme ruokinnalle tulikin nakkeli, sitä ennen paikalle ehti jo puukiipijä. Tuon kierroksen jälkeen palasimme autolle ja lähdimme takaisin kohti Kouvolaa. Matka oli tuhruinen eikä tehnyt mieli jäädä etsimään lintuja tienvarteen. Illalla palasin takaisin koska alkavalla viikolla olisi vielä kolme yötä työtä jäljellä.


***




(ja Matalajärven laulareita)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.