22.11.2015

Tähän aikaan takavuosina XXIII





***


22.11.1969: Oli taas viikonloppu ja jokaöisen lehdenjakelulenkkini jälkeen lähdin retkelle Halikonlahden maisemiin. Kuusituntisen retkeni sain tehdä lähes aurinkoisessa nollakelissä ja heikossa lounaistuulessa.


Vesilinnut olivat jo aika vähissä. Ruoikon kätköistä vilahteli pieni heinäsorsien parvi, edessä ui pari telkkää, alli ja isokoskelo. Muutama kala- ja merilokki kierteli lahden yllä ja kaatopaikoilla. Saalista etsivä kanahaukka lensi Vuohensaaren tien poikki ja Vaisakosta olisi sitä saalista löytänyt kun teeri lähti sieltä lahden poikki Taka-Kärkänmäen puolelle.


Vaisakon ja Vuohensaaren metsistä löytyi vakituisia tiaisparvien lintuja ja lisäksi parikymmentä närheä, muutama räkättirastas, vihervarpusparvi ja useita punatulkkuryhmiä.


Avomaiden pelloilla ja ruderaateilla oli keltasirkkuja, viherpeippoja ja tiklejä. Silloin käytössä olleiden kaatopaikkojen liepeiltä löytyi vielä parvi vuorihemppoja, kottaraisia, yksinäinen pulmunen ja jo kolmatta viikkoa viihtyvä kiuru. Tuohon aikaan kiuru ja kottaraiset olivat säännöllisiä talvehtijoita ja talveksi odotin nytkin noiden yrittävän jäädä.


Kaikkiaan retki tuotti 31 lajia mikä oli mainio päivätulos tuohon aikaan.


***




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.