8.11.2015

Tähän aikaan takavuosina XXI





***


8.11.1972: Ensimmäisellä marraskuun retkelläni Jurmossa. Saareen olin tullut jo kolmantena päivänä joten retki oli jo hyvässä vauhdissa. Seurakseni asemalle oli tullut Lasse Laineen vetämä kolmikko pääkaupunkiseudulta. Sää oli mainio, nelisen astetta lämpöä, tuuli heikkoa lounaasta ja taivas pääosin aurinkoinen.


Aamumuutto oli rauhallista urpiaisten, tulkkujen ja rastaiden liikettä, käpytikkoja oli männikön vaiheilla puolisen tusinaa, metsästä löytyi kuollut helmipöllö. Myöhäinen rautiainen lensi itään aamuyhdeksän aikoihin. Aamupäiväinen itäpään kierros jäi hieman vaatimattomaksi, mutta matkalla etelärantaa pitkin länteen alkoi jo lintuja näkyä. Merisirrejä ja tundrakurmitsoja oli rantaviivan tuntumassa vähän väliä, ja yhdentoista maissa lensi harjua pitkin länteen nuori maakotka. Se pysähtyi toviksi miettimään länsiriutan kärkeen ja lähti lopulta länsilounaaseen pelottaen edeltään satoja alleja, muita vesilintuja ja lokkeja.


Meidän joukkueemme ehti kävellen tuonne länteen vasta myöhemmin, mutta alleja, teeriä, pulmusia, tundrakurmitsoja ja merisirrejä löytyi silti vielä meillekin.


Kun päivää täydennetään vielä lehdoista löydetyllä kurpalla, kolmella muuttaneella gavialla, kahdella pikkutikalla ja todetaan merisirrejä olleen kuusikymmentä, tundrakurmitsoja seitsemän ja teeriä kaksikymmentäviisi, lajeja 41 ja yksilöitä 1248, päivästä tulikin tuon viikon paras lintupäivä.


***




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.