16.11.2015

Taas täällä Jurmossa






Täällähän ollaan taas, Jurmossa, seuranani tälläkin kertaa Seija. Suoraan emme tällä kertaa päässeet, koska saapuessamme yhteysalukselle sen edessä seisoi tankkiauto valmiina lähtemään mukaan viemään Utöseen polttoainetta täyden lastin. Sen ollessa täytenä kyydissä laiva ei aja Jurmoon eikä Aspöseen.


No, mikäs tuossa, matkaan olimme lähteneet jo ennen aamuseitsemää. Koska tässä vielä väänsimme yötyörytmiä päiväkäyntiin, piti ottaa laivalla pienet tirsat kun lintujakaan ei juuri näkynyt. Nötössä oli tosin pari harmaahaikaraa ja palokärki.


Utöseen tulimme vähän edellä aikataulua joten ehdimme hyvin tehdä pienen, vajaan puolentoista tunnin, kierroksen saaressa ennen matkaa Jurmoon. Järvisen Mikko opasti meitä suopeasti saaren runsaiden harvinaisuuksien etsinnässä.


Jurmoon tullessa kello oli jo yli iltaviiden ja pimeys alkoi olla vahvaa. Yhtään lintua emme siis ole vielä Jurmossa nähneet. Ilta kului teetä juodessa, eväitä syödessä ja puuliettä lämmittäessä. Tähän mennessä lämpö näkyy nousseen kahdeksaantoista asteeseen sisällä, mutta lattianrajassa on selvästi kylmempää. Ulkona tuuli on yltynyt ja yöstä luvataan sateista.


(Utössä oli tänään pilvistä kun siellä kävimme, ei noin kauniin sinistä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.