17.11.2015

Pitkällä marssilla taas



(taveja oli tänään toistasataa)


Yöllä satoi aika lailla jonkin aikaa ja tuuli jäi navakaksi koko päiväksi. Aurinko puhdisti taivaan kuitenkin niin että valoa riitti välillä liikaakin, matalalla kun tuo mollikka tähän aikaan pysyy.


Länsipään kierroksella oli vesilintuja, jouhisorsapari ja harmaasorsapari paremmasta päästä. Päivä oli marraskuun lopun päiväksi hyvä kahlaajapäivä neljällä lajilla. Merisirrejä oli toista sataa, taivaanvuohia neljä, lehtokurppa sekä vuoden 1973 tapaan myöhäinen karikukko.


Saaressa pyöri koko päivän 1-2 piekanaa sekä ilmeisesti yksi ja sama sinisuohaukka. Merikotkista kaikki hyvin nähdyt olivat nuoria.


Saareen tullessamme meillä oli mukana pari talipötköä koska täällä kuulemma pitäisi olla nälkäinen valkoselkätikka. Emme sitä kuitenkaan onnistuneet näkemään, veimme kuitenkin toisen pötköistämme lepikon länsilaitaan lähelle suon verkkoriviä koska sieltä kai tuo tikka on pari kertaa pyydystetty. Saa nähdä käykö pötköllä ketään vai viekö kettu sen.


Pikkulintuja saaressa oli vähän, viisi tunturikiurua näimme sentään mutta edelliset olivat nähneet niitäkin enemmän. Yksi valkea jänis lähti jaloista, yhden myyränkin näin eikä kesäkuisesta hylkeenraadosta ollut jäljellä kerrassaan mitään.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.