10.10.2015

Tähän aikaan takavuosina XI







***


Näiltä lokakuun päiviltä olisi muisteltavina vaikka kuinka monta retkeä ulkosaaristoon tai bongausreissuille, mutta olkoon taas muistoja Salosta ja silloisesta Halikosta 1970-luvun puolivälistä.

Huomasin juuri että 9.10.1976 olen saanut elämänpinnan, pähkinänakkelista. Sellainen puuhaili tuona päivänä Joensuun kartanon puistossa. Niinpä, tuohon aitojen aatelisten aikaan retkeily siellä oli vielä mahdollista. Nykyisin sitä lähellekään ei pääse kun omistus on vaihtunut rahan aateloimille.


Vuotta aiemminkin retkeilin samoilla tienoilla, Halikonlahdella. Kartanon pelloille saapui koillisesta nuori maakotka joka viihtyi paikalla koko päivän. Kotka sai saalistakin, söi sen siinä kynnöksellä ja nousi ruokailun jälkeen korkean sähkölinjatolpan päähän. Varikset ja harakat eivät pitäneet sen oleskelusta vaan härnäilivät sitä ahkerasti. Varisparven kunkku halusi näyttää rohkeaa esimerkkiä vetelemällä istuvaa kotkaa pyrstösulista. Siinä hommassa pitää olla tarkkana, nytkin kävi niin että kun sulista piti vetäistä, kotka nostikin pyrstönsä ja ruiskaisi variksen päälle pitkän valkean suihkun. Sen häpäisyn varis varmasti muisti pitkään.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.