4.9.2015

Paikkausretki eiliselle








Tänään ei tihkunnut enää, aamusella työsta palatessa kotikulmilla oli vahvaa sumua. Se oli päivällä herätessäni hälvennyt ja itse asiassa oli taas kohtalaisen kesäinen keli kumpupilvineen ja ajoittaisine auringonpaisteineen.


Lähdinkin aamupalan jälkeen taas kohti Viikkiä, tällä kertaa kamerakin oli mukana. Paikalla oli edelleen eilinen arosuohaukka, ja jonkin verran kuvaajiakin näkyi seisoskelevan Purolahden lintutornissa. Kuljin peltojen poikki menevää tietä ja toivoin tietysti että haukka olisi tehnyt samanlaisen lenkin kuin eilenkin. Eipä tietenkään, se pyöri enimmäkseen satojen metrien päässä pensastojen laidoilla. Nuori ei taida vielä tietää että maasta pelästyneet pikkulinnut pääsevät siellä liian helposti oksistoon turvaan. Joltisenkin odottelun jälkeen se lensi kerran, pari noin sadan metrin päästä joten jonkinlaisia tunnistuskuvia sitten sain minäkin.


Kello oli kääntynyt ruuhka-aikaan, ja piti lähteä jo kotia kohti. Kurvasin kuitenkin vielä tämänviikkoiseen tapaani Vantaan Backaksen kartanon kulmille, ja palkittiinhan minut tällä kertaa, erään ulkorakennuksen katolla vilahti nuori mustaleppälintu, joka on viime päivät muuten minua osannut sitkeästi väistellä.

Petoja liikkui jonkin verran sateiden jälkeen. Varpushaukkoja, joku kanahaukka ja nuolihaukka noiden lisänä. Jossakin muutontarkkailupisteessä olisi paremmalla ajalla saanut varmaan paremmankin muuttajalistan aikaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.