3.9.2015

1014 perättäistä retkipäivää




Satuin tässä huomaamaan että perättäisten linturetkipäivieni summa on noussut jo yli tuhannen, tuo raja katkesi noin kaksi viikkoa sitten.


Tämänpäiväinen retki on aika tyypillinen viime aikojen työviikon lintukierros. Parin tunnin kävelyllä Vanhankaupunginlahdella tuli vastaan 64 lajia. Lajisto oli ajankohdalle tyypillistä, vesilintuja runsaasti, valkoposkihanhia varsinkin. Tihkusateesta huolimatta kahlaajia oli aika vähän, eniten töyhtöhyyppiä joita lepää kesän jäljiltä satoja Lammassaaren edustan lietteillä. Taitaa arktisten kahlaajien pesintä olla epäonnistunut tänä kesänä koska esimerkiksi nuoria sirrejä ei juurikaan näy.


Sade oli pudottanut laidunten ja rantaniittyjen ylle satoja pääskyjä. Ne saivat lentää rauhassa koska niitä saalistavia petolintuja ei näkynyt. Ruoikon yllä risteili nuori ruskosuohaukka ja peltojen yllä päivän harvinaisin lintu, nuori arosuohaukka, joka tuli kerran jopa aivan eteeni kaartamaan. Huomasi varmaan ettei mukanani ole tällä kertaa kameraa...


Eniten tällä viikolla olen kävellyt ihan kotikunnassa Vantaalla, eilen ja aiemminkin Backaksen sekä Tammiston maisemissa. Sielläkin lepäilee runsaasti valkoposkihanhia ja pusikoissa vilahtelee yhtenään hyönteissyöjiä. Eilisen kierroksen päätteeksi kävin katsomassa joskus vuosituhannen vaihteessa maahan kaivamastani siemenestä versonnutta saarnen alkua. Se alkaa olla jo melkoinen monimetrinen karahka vaikka sen latva katkaistiin parikin kertaa aivan ensi vuosina. Vuosien myötä siitä tulee varmasti komea puu paikalleen jos se siinä vain saa kasvaa.



(nuoren arosuon kuva takavuosilta Siuntiossa otettu)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.