24.6.2015

Juhannusta Jurmossa VI





Tiistai oli sitten jo lähtöpäivä. Aamuvakio sujui aurinkoisessa aamussa tutun lintuköyhänä eikä eilistä hirveäkään näkynyt. Pari minuuttia ennen vakion loppumista huomiotani kiinnitti tuttu mutta silti täällä odottamaton ääni, kiikari tavoitti taivaalta pari lintua ja myönnettävä oli että oikein kuulin, nokkavarpuspari siinä lensi ylitsemme itään.


Länsikierroksen päätimme tehdä heti vakion sekä aamukahvin ja -teen jälkeen. Järven tienoilla oli eilistä vähemmän kahlaajia, punakuireista sentään kolmikko jäljellä. Ristisorsia paikalla oli viisi. Valkoposkihanhien poikasmäärä oli huvennut ehkä merikotkien kynsissä neljääntoista parin päivän takaisesta 24:stä. Pikkutiiroja oli lahdilla kalastamassa taas ainakin kolme.





Männikkö oli aamulla hiljainen ja epäilimme jo pöllöjen lähteneen. Läpikävely tuotti kuitenkin havainnon emolinnusta, poikasta emme löytäneet. Aamulla oli kylätiellä kuolleena ainakin neljä myyrää, lieneekö joku opetellut saalistusta...


Lähdimme tavaroinemme kohti rantaa puoli kahden aikaan ja laiva tuli satamaan puoli kolmen maissa. Sen mukana lähdimme aurinkoisesta Jurmosta sateiselle mantereelle. Kotona mie olin puoli yhdeksän ja Seija omassa kodissaan puolilta öin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.