23.5.2015

Sadetta pitämässä





No niin, nyt ei tarvitse tätä saarta enää yksin kynällä puolustaa. Yöllä saari on täyttynyt varusmiehistä ja heillä näyttäisi olevan ihan käyvät aseetkin. Ammuntaakin kuului aamulla tuolta Mäkkärin suunnasta.


Minä kiipesin omalle vartiopaikalleni jo puoli viiden aikaan. Tuuli on kääntynyt etelään ja koventunut tämän retken ennätyslukemiin. Se tuosta oli välittömänä seurauksena että arktinen muutto painui rantaan, lintuja löytyi kun katsoi vaihteeksi pohjoiseen. Sepelhanhet tuntuvat parantavan vauhtia. Eilen vajaasta kolmesta tuhannesta päivän hanhesta niitä oli kolme neljästä, nyt lähes kaikki aamulla muuttaneet tuntuivat olevan niitä.


Tätä kirjoittaessa muutto on kuitenkin tilapäisesti pysähtynyt kun tunnin tai parin levyinen sadealue sananmukaisesti valuu tästä ohi itään. Sitä ennen ehti mennä 4300 hanhea samaan suuntaan.



No, parin tunnin päästä rintama oli mennyt ja miekin kiipesin uudestaan bunkkerille staijaamaan. Harmikseni näytti siltä että muutto oli pysyvästi hiipunut, vain pari uutta pientä hanhiporukkaa näin parissa tunnissa jotka siinä vietin.

Joku rohkeampi noista varusmiehistä uskalsi tulla kysymään lupiakin oleskeluuni. No, ne tietysti olivat mukana, henkilöllisyystodistusta ei hänkään sentään muistanut miulta kysyä, toki mukana olisi sekin ollut.

Tuuli käväisi välillä kuudessatoista sekuntimetrissä, nyt se kuitenkin hiljalleen alkaa heikentyä. se jos mikä on hyvä, koska huomenna pitäisi täältä lähteä tuon pikkuveneen kanssa ja tuollainen aallokko tarjoaa matkalle varmasti kelpo kylvyn. Vielä tässä on kuitenkin vuorokausi aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.