21.5.2015

Perinteinen lintukatsaus






Lintuja tänne piti tulla katsomaan. Utöseen verrattuna täällä on samat tykit, vähemmän turisteja ja enemmän arktista muuttoa. Kelit nyt ovat vaihdelleet. Tänäkin aamuna menin toiveikkaana bunkkerille staijaamaan vain huomatakseni että sadealue etelässä, lännessä ja idässä oli pysäyttänyt kaiken muuton. Sade tietysti alkoi myös täällä tuohon puoli viiden aikaan. Parissa tunnissa tein vain kolme muuttajiksi tulkitsemaani havaintoa ja päätin mennä jatkamaan unia.


Puolilta päivin sade loppui ja muutto alkoi saman tien. Hanhia sieltä tuli, ja mukavasti kahta puolta saarta. Noin kolmessa tunnissa sain kasaan 6900 muuttajaa, joista lievä enemmistö oli ensi kerran sepelhanhia. Eiliset 3000 hanhea olivat olleet valkoposkia ja maanantain runsaat 3000 lähes samoin.


Vesilintuja ei tänään kulkenut, iltapuolella lännestä levisi tiivis sumu joka pysäytti taas muuton. Maanantaina oli vielä mennyt mustalintuja vajaat 7000, eiliset 3000 olivatkin jo alleja. Pysyvän oloinen lounaistuuli vie parvet merelle, vähän liian kauas täältäkin.





Tälle saarelle ei kannata tulla harvinaisuuksia etsimään, niitä ei löydy. Lepäilevät linnut ovat olleet vähissä ja mukana on ollut vain joka kevään saarivakiot eli pikkusiepot ja idänuunilintu.


Nyt auringon laskiessa sumu on edelleen tiukka, tuuli navakka. Toivottavasti se riittää siivoamaan näkyvyyden aamuksi kohdalleen.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.