3.8.2020

Kesän kiireitä

Ei tämä kesä mitenkään hiljainen ole ollut. Joka päivä tässä on ulkona oltu, kuvattu ahkerasti lintuja ja muuta luontoa. Seija on puurtanut töissä viimeisiä kuukausiaan.

Omalle Youtube-kanavalleni olen nyt koonnut jo runsaat parisataa luontovideota, eniten linnuista. Taitaa niitä olla noin yksi jokaista tämän vuoden toistaiseksi kulunutta päivää kohti. Kun linnut ovat nyt kesällä hiljaisia, olen ottanut kohteeksi esimerkiksi perhoset ja korennot.

Muutenkin on korona muokannut tulevaisuuden suunnitelmia. Joskus ajattelimme matkustaa etelään talvehtimaan kun ei töissä enää tarvitse olla. Matkustuksesta korona teki hankalaa ja selvästi kalliimpaakin kuin ennen. Niinpä mietimme että jos lennot maksavat, majoitus maksaa ja ajoneuvon vuokraus maksaa, tulee varmaan halvemmaksi yhdistää ne.

Yhdistävä tekijä onkin keksitty, matkailu- tai retkeilyauto. Sillä pääsee tarvittaessa vaikka sinne etelään asti, siinä voi yöpyä ja vaikka asua jos ei ole kovin vaatelias. Tietysti sillä voi myös vaihtaa paikkaa perillä ja tutkia kaikkia niitäkin paikkoja joissa ei vielä ole käynyt, ja jos tiet ovat kovin huonoja, taakse voi laittaa pari polkupyörää joilla pikkuteidenkin tutkiminen onnistuu.

Netillä hoituvat yhteydet, navigaattorilla ei eksy ja aurinko tuottaa panelin kautta sähköä. Lämmittää voi vaikka kaasulla jos sähkö on kallista. Kun on sisävessa, liesi ja jääkaappi, jopa koronakaranteenikin sujuu mikäli tilanne siihen ajautuu.

No, keväällä sitten tilasimme tuollaisen kun huomasimme ettei uuden ja vähän käytetyn välinen hinnanero ole juur mittä. Huhtikuun jälkipuoliskolta saimme odottaa heinäkuun puolivälin tuntumaan ennen kuin tilauksemme saapui autoliikkeen pihaan ja siellä sitä sitten tuunattiin tilauksen mukaiseksi niin että voimme noutaa sen kotiin heinäkuun viimeisenä päivänä.

Tuossa parkkipaikan ruudukossa ovat nyt sitten rinnan meidän kauppakassi ja menopeli. Hauskaa kyllä että yläkerran naapurit hankkivat ihan samankokoisen samaan runkoon rakennetun retkiauton jo vähän aiemmin, se kun sattui olemaan valmiina jossakin Kuopiossa mistä se sitten tänne ajettiin. Nyt ne sitten ovat rinnan, samankokoisina, väri vähän erilainen ja sisustuskin hieman toinen kun tarkkaan tutkii. Onhan niissä muutakin eroa, heillä on automaatti, vahvempi moottori ja tuumaa isommat aluvanteet, meillä käsivaihteet, pienemmät pyörät ja vähemmän tehoa mutta toisaalta navigaattorina paras mahdollinen ja pyöräteline, aurinkopaneli sekä markiisi toisella sivulla. Jääkaappi ja vessakin tuntuvat olevan meillä isommat.

Kaikkiaan tuo on kuitenkin sellainen Teltta, versio 3.0 jolla pitänee kyllä käydä ihan oikeassa suihkussa vaikka sellainenkin autossa on, ja tietysti pesemässä pyykit jossakin aina määrävälein. Siitä olemme varmoja että lämpimämpää siinä on talvi viettää kuin keskivertoespanjalaisessa kämpässä.



Siinä automme juuri maahan tulleena...


Siinä kauppakassimme ja menopelimme rinnan parkkipaikalla...



Ja tässä se rinnan naapurien retkiauton kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.