31.12.2019

Päättyvän vuoden lintukuvia VII


Punarintaa kuvailin myös pitkin vuotta, ruokinnoilla talvella




ja pesämetsässä kesällä. 


Jalohaukoista nuolihaukkakuvat jäivät pariin sattumaotokseen lentäjistä, tuulihaukkakuvistakin lähes kaikki ovat lentokuvia, puissa istujista on vain pari otosta kaukaa. 




Syksyllä oli suuri punajalkahaukkojen ryntäys, ja sain siitä miekin koko joukon kuvia. Kohteet olivat tyypillisiä nuoria istumassa tienvarsien tolpissa ja langoilla. Tuntokuvatasoa olevia pönötyksiä.


 Siinä kaksi nuorta vierekkäin. 

Kirjosieposta tuli myös  otoksia perinteiseen tapaan, tässä koiras on tuonut evästä jälkikasvulleen ja etsii jo katseella seuraavaa saalista. 



Peippo oli satojen ruutujen mallina, tässä ahkera naaras tuomassa evästä pesäpoikasilleen. 


Järripeiposta sain kuvia vasta joulukuun lopussa kun niitä ilmestyi sekä ikkunapihlajaan että läheisille ruokintapaikoille. Kovin pimeä sää haittasi kuvaamista.




 
 Nokikanakuvia tuli paljon, enimmäkseen näitä lajinomaisia poseerauksia. 





 Samoilta paikoilta ja pienemmistäkin lätäköistä löytyi myös liejukanoja, ja kuvia sen mukaisesti paljon. Se tämän vuoden kuvissa näyttää olevan erityistä että ne ovat kaikki vanhoista linnuista. 





 Taivaanvuohesta otin sarjan kun se kitkutteli viestejään kuolleen puun latvassa. 




 Närhistäkin tuli paljon otoksia, siihen nähden miten piileskelevä se usein on. Näkyvimmillään se puhdisteli itseään kuivuneen puun latvassa. 




Puku oli jo aika resuinen ja meni kai kesemmällä vaihtoon.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.