19.1.2019

Neljä vuosikymmentä sitten CXLII


( sillähän on rengas jalassa... )



Neljä vuosikymmentä sitten tammikuussa 1979 aika kului tiiviisti Rauhan sairaalan alueella, ja kun vuorot olivat päiväpainotteisia, ei linnuille juuri aikaa ollut. Viidentenätoista tammikuuta oli kuitenkin aamupäivällä aikaa käydä parin tunnin kävelyllä Imatralla, kuljin Vuoksen vartta asemalta keskustaan ja takaisin.

Sää oli lopahtanut nollakeliksi, taivaalta satoi jäätävää tihkua, näkyvyyttä oli pari kilometriä ja tuuli heikosti koillisesta. Vuoksen linnut olivat perinteisiä, heinäsorsia vähän, isokoskeloita kuudenkymmenen parvi aseman lähellä virrassa kalastamassa. Telkkiä oli hajallaan pitkin matkaa kymmenkunta ja samoin viisi isokoskeloa lisää. Hieman taisi haaveissa olla pikku-uikun näkeminen, mutta näkemättä jäi. Ei siihen aikaan osannut arvata miten hankala se toisinaan voi olla.

Muu lajisto oli perinteisintä itseään, varpuset, talitiaiset, pulut ja varikset pääosassa, sivuosissa harakoita ja punatulkkuja. Kaupungintalon luona huomasin ainoaksi jääneen viherpeipon, kävelytien varren puissa oli kaksi hippiäistä.

Selvästi tässä oli vielä puutteita paikallistuntemuksessa, mutta sitä ei päässyt helposti kehittämään kun valoisa aika kului suljetulla osastolla vanhuksia hoitaen. Pihan poikki kävellessä ei huomannut juuri puluja, tulkkuja ja talitiaisia kummempaa...


***



( mikähän pakkaseen kuukahtanut siellä on nokittavana )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.