19.3.2017

Näyttelykuvia I






Vuonna 1977 Salon seudun luonnonsuojeluyhdistys julkaisi kirjasen Salon seudun kosteikot. Siinä kävimme Karhumäen Juhanin kanssa läpi kaikki parin kuluneen kesän kartoitustietojen perusteella löytämämme salonseutulaiset lintuvedet, suot ja pienkohteet kuten purot ja lähteet. Kuvitusta siinä ei ollut.





Seuraavana vuonna julkaistiin valtakunnallisen harjututkimuksen osana Jukka Arohongan toimittama kirjanen Kiikalan Hyyppärän harjualueen luonto ja käyttö, missä oli myös tietoja parin edellisen vuoden kartoitusretkien tuloksista. Kuvitusta siinäkin oli varsin heikosti.






Kiskonjoen vesistön kartotuksen yhteydessä kerätystä kuvamateriaalista Salon seudun luonnonsojeluyhdistys kokosi erikseen näyttelyn, joka sitten kiersi alueen kunnissa parin seuraavan vuoden ajan.





Siihen kuului karkeasti sadan kuvan mittainen diaesitys ja kymmeniä mustavalkovedoksia. Miulta oli mukana aika paljon maisemia ja jonkin verran lintu- ja muita luontokuvia alueelta. Talvisissa kuvissani on mukana vain maisemia. Niitä näyttelyn diaesityksessä kiertäneitä Kiikalannummelta otettuja on tämän jutun kuvituksena.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.